Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.10.2017.

10:30

Furiozni Federer "oduvao" Nadala u finalu Šangaja

Rodžer Federer osvojio je Masters u Šangaju pošto je u dva seta pobedio Rafaela Nadala, 6:4, 6:3.

Izvor: PT

Autor: PT

Furiozni Federer
Getty Images

Ovo je bio 38. susret dvojice tenisera, a Švajcarac je uspeo da zabeleži 15. posle samo nešto više od 70 minuta igre.

Ovim trijumfom Federer je osvojio šestu titulu u sezoni čime se izjednačio sa Nadalom.

Takođe, ovo je bila Federerova 94. titula i tako se izjednačio sa Ivanom Lendlom.

Švajcarac je od starta meča nametnuo svoj ritam i već u prvom gemu došao do brejka. Do kraja seta nije dao niti jednu šansu Nadala, pa je tako set završen rezultatom 6:4.

Prvi set nije bio toliko zanimljiv, pa su navijači očekivali to od drugog seta. Ipak, veliku borbu nisu dobili pošto je Rodžer bio fenomenalan.

Nadal nije imao nikakve šanse, a pritom nije ni igrao na vrhunskom nivou. Švajcarac na kraju dolazi zasluženo do trijumfa i titule u Šangaju.

II set

Do kraja seta Nadal nije uspeo da osvoji niti jedan gem i Švajcarac tako dolazi do titule. Ovo je bila peta uzastopna titula za Federar nad Nadalom.

Švajcarac je lako potvrdio brejk i došao prednosti od 4:2. Sa druge strane, Nadal se opet malo mučio na svoj servis gem, ali je uspeo da smanji na "samo" gem zaostatka, 4:3.

Taman što smo pohvalili Nadala kako igra bolje, Federer je uspeo da napravi brejk i dođe do velike prednosti. Švajcarac vodi sa 1:0 u setovima i ima brejk prednosti, 3:2.

Rafael Nadal nije dozvolio da mu se ponovi isto i na startu drugog seta. Španac lako dobija uvodne gemove, međutim ni Federer ne zaostaje, 2:1, bez brejka.

I set

Posle samo 35 minuta igre Švajcarac dolazi do vođstva od 1:0, 6:4. Federer igra perfektno i Nadal će morati da pronađe način kako da u drugom nešto promeni.

Rodžer Federer serviraće za prvi set. Od drugog gema gledamo ujednačenu igru, međutim taj prvi mogao bi da presudi ko će do 1:0 u setovima.

Naredna dva gema prošla su veoma brzo. Obijica tenisera igraju sigurno na svoje servise, s tim što Federer ima brejk od starta meča, 4:3.

Nadal je malo ubrzao i polako ulazi u svoj ritam. Dobija svoj drugi gem i smanjuje zaostatak za Federerom na 3:2.

Federer igra odlično i prvom igraču sveta za sada ne daju nikakvu šansu na svoj servis. Lako dobija gem i vodi sa 3:1.

U narednom gemu Nadal je uspeo da smanji na 2:1, ali je opet uz dosta poteškoća došao do prvog gema na meču.

Rodžer Federer otvorio je meč spektakularnom igrom. Švajcarcu odlučno funkcionišu forhend i bekhend. Federer je uspeo da dođe do brejka, a potom ga je lako i potvrdio, 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

199 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d