Nova vest
Tenis

Sreda, 11.10.2017.

10:22

Pljušte kazne za ekscentričnog Kirjosa

Australijski teniser Nik Kirjos zaradio je niz novih kazni zbog ponašanja na Mastersu u Šangaju.

Izvor: B92

Autor:B92

Pljušte kazne za ekscentričnog Kirjosa
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Kirjosu je oduzet novac u iznosu od 21.085 dolara koji dobija svaki igrač za plasman u prvo kolo turnira iz serije 1.000 u kineskom gradu, a dobio je i dodatnu novčanu kaznu.

Nik je sankcionisan sa 10.000 dolara zbog "nesportskog ponašanja" u duelu sa Stivom Džonsonom u prvoj rundi.

Kirjos je bez ikakvog objašnjenja napustio teren posle izgubljenog prvog seta protiv Džonsona u taj brejku, činilo se da je samo iznerviran sudijskim odlukama koje mu nisu isle u korist, ali se potom izvinio i istakao da je imao zdravstvenih problema.

Ovaj incident dogodio se samo dva dana posle finala u Pekingu koje je igrao protiv Rafaela Nadala, kada je zbog jednog traga loptice bio na pragu da dobije novu opomenu, koja bi automatski značila diskvalifikaciju.

On je i prošle sezone napravio skandal u Šangaju – tokom duela sa Mišom Zverevim se svađao sa jednim navijačem, zbog čega je suspendovan na tri nedelje i kažnjen sa 16.500 dolara – jedan od razloga bilo je i "nedovoljno zalaganje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve