Nova vest
Tenis

Subota, 07.10.2017.

14:25

Rafa u finalu Pekinga, čeka Kirjosa ili Zvereva

Najbolji teniser na svetu Rafael Nadal plasirao se u finale turnira u Pekingu. Španac je pobedio Bugarina Grigora Dimitrova sa 2-1, po setovima 6:3, 4:6, 6:1.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Rafa u finalu Pekinga, čeka Kirjosa ili Zvereva
Foto: Gettyimages

On u finalu čeka boljeg iz drugog polufinalnog meča u kome igraju Nik Kirjos i Aleksandar Zverev.

Španskom igraču je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk u četvrtom gemu da bi došao do prednosti od 3:1 i potom potvrdio brejk. Svaki od tenisera je do kraja prvog seta čuvao svoj servis pa ga je Nadal dobio sa 6:3.

Dimitrov se budi u drugom setu, a sa mrtve tačke ga je pokrenuo brejk Nadala odmah na startu seta. Španac je imao prednost 3:1 i u tom delu igre, ali je Dimitrov uspeo da se vrati do 3:3, a potom brejkom u poslednjem gemu osvoji i set.

Zadovoljstvo zbog vraćenog egala nije potrajalo dugo jer je Španac bio vrlo uporan odmah na startu trećeg seta. U neizvesnom uvodnom gemu Španac izlazi kao pobednik nakon iskorišćene četvrte brejk šanse.

Od tog trenutka preuzima potpunu kontrolu nad tokom meča i do kraja pravi još dva brejka i posle dva sata i 19 minuta igre odlazi u finale.

Turnir u Pekingu se igra za nagradni fond od tri miliona dolara i pobednik dobija 500 ATP bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve