Nova vest
Tenis

Petak, 06.10.2017.

14:22

Od naredne sezone velike promene u Dejvis kupu

Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je da će se mečevi Dejvis kupa, u grupama I i II, naredne sezone igrati u "izmenjenom formatu".

Izvor: PT

Autor: PT

Od naredne sezone velike promene u Dejvis kupu
Getty Images

U želji da Dejvis kup ostane takmičenje privlačno za vrhunske tenisere, ITF je odlučio da u nižim rangovima takmičenja iduće godine proba novi format: igraće se dva dana umesto tri, i na dva dobijena seta, a ne na tri, kao što je sada.

Mečevi Grupe I igraće se u petak i subotu, a mečevi Grupe II subotom i nedeljom. Prvog dana igraće se dva meča u pojedinačnoj konkurenciji, a drugog dubl meč i još dva singla.

Te promene se ne odnose na Svetsku grupu Dejvis kupa.

Predsednik ITF-a Dejvid Hegerti je rekao da bi izmenjen format Dejvis kupa kasnije mogao da se primeni i u Svetskoj grupi ako se to rešenje pokaže uspešnim.

ITF je odlučio da se peti meč neće igrati ako se u četvrtom reši pitanje pobednika. Takođe, ako jedna reprezentacija povede sa nedostižnih 3:0, igraće se samo četvrti meč, ne i peti.

Odlučeno je i da se timovi povećaju sa četiri na pet tenisera.

Te promene važe i za Svetsku grupu i za niže rangove takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve