Nova vest
Tenis

Četvrtak, 05.10.2017.

13:14

Najjači turnir serije 250, Novak igra u Brizbejnu?

Najbolji srpski teniser Novak Đoković mogao bi da se na teren vrati na ATP turniru u Brizbejnu, prenose svetski mediji.

Izvor: B92

Autor:B92

Najjači turnir serije 250, Novak igra u Brizbejnu?
Photo by Chris Hyde/Getty Images

Đoković, koji je posle Vimbldona saopštio da je zbog povrede lakta završio sezonu, verovatno će nastupiti u Brizbejnu, turniru iz serije 250 koji će 2018. biti izuzetno jak.

Na listi učesnika već se nalaze Rafael Nadal i Endi Mari, dok će Rodžer Federer iste nedelje nastupati na Hopman kupi.

Ipak, pored Đokovića turnir bi trebalo da pojača i najbolji australijski igrač Nik Kirjos, sa kojim se takođe vode pregovori za nastup u Brizbejnu.

Najbolji srpski sportista svih vremena je tokom oproštajne utakmice Dude Ivkovića potvrdio da će sezonu početi u Australiji, za razliku od nekoliko prethodnih godina kada je igrao i osvajao Dohu, ali još nije otkrio gde će tačno nastupati.

Što se Kirjosa tiče, on je ranije igrao Hopman kup u Pertu i predstavljao Australiju, za koju će sada igrati Tanasi Kokinakis i Darja Gavrilova.

Geof Kuinlan, direktor turnira u Brizbejnu, odbio je da komentariše dolazak Đokovića i Kirjosa, ali ukoliko se obistini – to će biti jedan od najjačih turnira iz serije 250 u istoriji.

Turnir u Australijskom gradu na programu je od 1. do 8. januara i igra se za nagradni fond od 437.380 dolara, a titulu brani Grigor Dimitrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve