Nova vest
Tenis

Utorak, 03.10.2017.

13:53

"Zarđali" Nadal jedva preživeo Puja u Pekingu!

Prvi teniser sveta Rafael Nadal uspešno je započeo nastup na ATP turniru u Pekingu, dramatičnom pobedom nad Lukom Pujem u tri seta.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Nadal je u finišu drugog seta morao da spasava dva meč lopte, imao mnogo sreće, ali je uspeo da preokrene i slavi rezultatom 4:6, 7:6 (8-6), 7:5.

Španac je poprilično "zarđao" jer mu je ovo prvi meč posle skoro mesec dana i titule na US openu, čemu svedoče prve dve trećine susreta sa francuskim igračem.

Puj je bio mnogo bolji rival u kineskom gradu – snažnim udarcima je "razvlačio" protivnika po trerenu i u petom gemu iskoristio Rafin pad koncentracije za jedini brejk. Sačuvao ga je zahvaljujući sjajnom procentu prvog servisa i došao do 1-0.

Punih sat i po vremena nije dozvoljavao rivalu brejk loptu i Nadal je do prve prilike da mu oduzme servis došao tek kod rezultata 4:4 u drugom setu. Ipak, tri vezane nije iskoristio i nešto kasnije otišlo se u taj brejk.

Luka je u dodanom gemu propustio dve meč lopte, kod obe je imao aktivan poen, a na jednoj od njih je propustio zicer forhendom i ‘Bik sa Maljorke’ je izborio odlučujući set.

Iako se očekivalo da će osvajač 16. Grend slem trofeja lako da prelomi duel, to se nije desilo – Puj se odlično držao i u šestom gemu imao šansu da ponovo povede. Maltene dobijen poen upropastio je očajnim volejom na mreži, pa je i poslednja prilika otišla u nepovrat.

Nekoliko gemova kasnije Nadal je došao do brejka sa 'nulom' i posle dva i po sata igre odservirao za plasman u treću rundu gde će igrati sa pobednikom meča Vu – Kačanov.

Turnir u prestonici Kine igra se za nagradni fond od 3.028.080 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve