Nova vest
Tenis

Utorak, 03.10.2017.

09:53

Ivanišević: Sampras mi je uništio život

Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević teško je preživljavao česte poraze od Pita Samprasa.

Izvor: AK

Autor: AK

Ivanišević: Sampras mi je uništio život
Foto: Getty images

Amerikanac je 12 puta savladao Hrvata u 18 međusobnih duela, od čega dva puta u finalu, a jednom u polufinalu Vimbldona.

"Sampras mi je uništio život. Volim Pita, on je veliki šampion i dobar momak. Ali izgubio sam mnogo polufinala i finala protiv njega. Mrzim ga iz sportske perspektive. Njegov borbeni duh i mentalitet su bili ključ za uspeh", rekao je Ivanišević.

On je ipak krunisao sjajnu karijeru titulom na Vimbldonu 2001. godine.

"Moj život ne bi bio isti da nisam osvojio Vimbldon. Neko kaže da je najvažnija stvar u sportu učestvovati, ali to nije istina. Pamti li neko onoga ko je poražen u finalima? Sve do tog ponedeljka bio sam večiti drugi. Ni ja se ne sećam tih prokletih finala iako sam u njima igrao. Sada, 16 godina kasnije ljudi me i dalje zaustavljaju na uici i prisećaju se 16. gema odlučujućeg petog seta", rekao je najbolji hrvatski teniser svih vremena.

Bio je to poslednji veliki rezultat Ivaniševića koji je godinu dana kasnije otišao u tenisku penziju.

"Rame me tako bolelo da nakon mečeva nisam mogao da podignem ruku. Bio sam na operaciji 2002. godine, ali bolelo me i nakon povratka, pa sam odlučio da se penzionišem. Tada sam imao 32 godine i osećao sam se izgubljeno. Nisam znao što da radim u životu. Nije više bilo stresa na koji sam navikao. Srećom, ćerka mi se rodila 2003. i očinstvo me spasilo", seća se Ivanišević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve