Nova vest
Tenis

Nedelja, 17.09.2017.

12:50

Lajović nije uspeo, Francuska u finalu Dejvis kupa

Dušan Lajović nije uspeo da izbori peti meč u polufinalu Dejvis kupa, pošto ga je Žo Vilfred Conga pobedio i time uveo Francusku u finale.

Izvor: PT

Autor: PT

Lajović nije uspeo, Francuska u finalu Dejvis kupa
Getty Images

Srpski teniser odlično je krenuo meč, dobio prvi set, međutim to je sve što smo videli od Ducija, 6:2, 2:6, 6:7 (5), 2:6.

Duci je pružio odličan otpot i većem delu meča, ali je na kraju umor presudio pa je posle dva sata i 48 minuta igra Francuz pobedio.

"Trikolori" su se plasirali u 18. Dejvis kup finale u svojoj istoriji, gde će igrati sa boljom reprezentacijom iz susreta Belgija–Australija.

Prvi set prošao je u dominaciji Lajovića koji je za samo 39 minuta igre uspeo da dođe do 1:0, 6:2.

Drugi set bio je preslikan, samo su se zamenile uloge. Conga je potpuno dominirao i istim rezultatom došao do izjednačenja u setovima.

U nastavku meča, Lajović je igrao kvalitetan tenis, ali su uvek neke sitnice presudile. Duci je imao veliku priliku u trećem setu, ali je Conga dva puta uspeo da se izvuče i spasi dve brejk lopte.

Na kraju set je izgubio u taj-brejku, da bi u četvrtom setu Conga lako došao do trijumfa.

Srbija je u oslabljenom sastavu pružila odličan otpor ali nije uspela napravi iznenađenje.

IV set

Četvrti set nije dobro krenuo za našeg tenisera. Vidno razočaran što je izgubio set u tesnom taj-brejku, Lajović gubi svoj uvodni gem, 0:1.

Conga je lako potvrdio brejk i sada vodi sa 2:0.

Umor sada takođe čini svoje. Lajović gubi još jedan servis gem i sada je velikih 4:1 za Congu.

Do kraja seta, Lajović nije uspeo da se vrati u meč, pa je Conga zasluženo pobedio.

III set

Dušan Lajović odlično kreće treći set i Congi dozvoljava samo jedan poen na svoj servis. Ubedljiv je bio i Conga pa sada vodi sa 2:1 u gemovima.

Srpski teniser igra veoma dobro u ovim trenucima meča. U petom gemu je pošteno namučio Congu, ali je 18. igrač sveta uspeo da dođe do vođstva od 3:2.

Lajović je dobru igru sa početka trećeg seta preneo i na ostatak. Congi nije dao niti jednu šanus, a pritom je i on imao brejk priliku koju nažalost nije uspeo da iskoristi.

Usled ujednačene igre, pošteno je bilo na taj-brejk odluči pobednika, 6:6.

Šteta baš za Ducija. Borio se veoma dobro, ali Conga dolazi do seta (7:5) i Francuska je sada na korka od finala.

II set

Žo Vilfred Conga suvereno je krenuo u drugom setu i veoma lako dobio prvi gem 1:0.

U narednom, Lajović je poklonio nekoliko poena Congi, što je ovaj znao da iskoristi i napravi brejk. Srpski teniser u više navrata je loše reagovao i tako Conga vodi sa 2:0.

Conga je uspešno potvrdio brejk za 3:0. Naredna dva gema prošla su mirno, pa Conga ima prednost od 4:1.

Igrači igraju veoma sigurno i moguće da će Lajovića koštati set, pad koncentracije u drugom gemu, 5:2.

Istom merom uzvraća Conga u nastavku meča. Duci je dosta grešio u drugom setu i Conga je zasluženo izjednačio. Lajović niti u jednom gemu nije pokazao igru kao iz prvog seta.

I set

Sjajni Dušan Lajović nastavlja tamo gde je stao u petak. Već u prvom gemu na meču, srpski teniser uspeo je da oduzme servis Congi. Duci je odlično igrao sa osnovne linije i tako vodi sa 1:0.

Lajović je uz malo muke uspeo da potvrdi brejk, a potom je Conga veoma sigurno odservirao, pa tako posle tri odigrana gema Srbin vodi sa 2:1.

Srpski teniser i dalje ima brejk prednost. Uspeo je Duci da pripreti ponovo na servis Francuza (30:30), ali je Conga dva puta dobro odservirao, pa je sada 3:2.

Fantastični Duci Lajović! Srpski igrač za sada potpuno dominira protiv 18. igrača sveta. Uspeo je da napravi još jedan brejk i sada servira za osvajanje prvog seta, 5:2.

Lajović je odigrao jedan od najboljih setova u karijeri. Potpuno je 'zgazio' Congu 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve