Nova vest
Tenis

Petak, 15.09.2017.

17:17

"Đoković i Mari će 'gristi', Rafa stiže Federera"

Legendarni američki teniser Pit Sampras kaže da će se Novak Đoković i Endi Mari vratiti u trku za najveće trofeje, a da je ključ za Rafu da održi dugotrajnost.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Getty Images

Da bi se "velika četvorka" vratila u punoj snazi mora da se poklopi više kockica.

Federer i Nadal su 2017. godinu pretvorili u "duopol" jer su dvojica podelila po dva Gren slema ove godine.

Federer je pobedio u Australiji i Londonu, Nadal u Parizu i Njujorku. Sampras očekuje da se tu umeša i Đoković. S druge strane, Mari će u tome uspeti samo ako se oporavi od neugodne povrede kuka.

Britanac se povukao i sa US Opena. Kada se on i Đoković vrate, Sampras veruje da će "gristi" da okončaju dominaciju Švajcarca i Španca.

"O da, kada uzmu baš toliko slobodnog vremena, biće veoma rešeni i voljni da uspeju. Sigiuran sam da će Novak i Endi biti usredsređeni sledeće godine i da će se takmičiti za Slemove", kaže Sampras.

Na pitanje da li Mari može da se vrati u punom kapacitetu, Sampras odgovara, "Bez sumnje". Problem je što mnogo zavisi od kretanja pa mu formu diktiraju povrede i stanje u kome se nalazi njegovo telo.

Sampras veruje da Rafael Nadal može da prestigne Federera, oslanjajući se na jednostavnu matematiku.

"Imaće mnogo prilika da osvaja najveće turnire, a ima i srce i um da to nastavi da radi. On će uvek biti favorit na Rolan Garosu, Vimbldon će biti tesan, ali će na preostala dva biti među dva favorita. Potpuno je na njemu hoće li da igra do sredine tridesetih godina kao Rodžer", ističe Sampras i dodaje, "Kada bi rekao: 'Hej momci, igraću bar dok ne napunim 35 godina', rekao bih da postoje dobre šanse da stigne Federera".

Federer trenutno ima 19 Gren slem titula, Nadal je na US Openu osvojio 16. trofej.

Sampras kaže da je u odsustvu Đokovića i Marija oživljeno i to rivalstvo između Federera i Nadala što je po njegovom mišljenju za tenis dobra stvar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve