Nova vest
Tenis

Subota, 19.08.2017.

08:43

Kirjos: Rafael Nadal je najbolji igrač u istoriji

Nik Kirjos, 23. igrač sveta, kaže da je Rafael Nadal najboji teniser u istoriji, pohvalivši njegov stav prema sportu.

Izvor:

Autor:

Kirjos: Rafael Nadal je najbolji igrač u istoriji
Getty Images

"On je verovatno najbolji igrač svih vremena, a ujedno i postavlja i daje primer svima ostalima na Turu. Posvećen je igri, ništa drugo mu nije važno, pa shodno tome smatra da je potpuno zaslužio da se vrati na prvo mesto", jasan je Kirjos.

Australijanac je prethodne noći savladao Španca, koji će u ponedeljak i zvanično smeniti Endija Marija s trona, u četvrtini finala Mastersa u Sinsinatiju i izjednačio u međusobnim duelima na 2:2.

Poslednja dva dobio je Rafa, u Madridu ove i Rimu prošle godine, dok je Nik slavio u premijernom – pre tri sezone na Vimbldonu.

Nik će u polufinalu igrati sa Davidom Fererom, koji je u dva seta bio bolji od Dominika Tima (6:3, 6:3).

"Meč protiv Ferera biće teška bitka. On je odličan teniser . Ne znam koliko je na turniru, ali izgleda da pokušava da ponovo pronađe ritam.
Definitvno igra bolje nego prošle godine. Znam da je sada ima pouzdanje,nije lako dobiti Dominika Tima. On igra odličan tenis protiv dobrih tenosera. Biće to težak meč",
rekao je Kiros.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve