Nova vest
Tenis

Utorak, 15.08.2017.

08:40

Nadal: Moramo da promenimo sistem bodovanja!

Rafael Nadal, novi-stari prvi teniser na ATP listi, ponovio je da je u muškom tenisu potrebno promeniti sistem bodovanja.

Izvor: B92

Autor:B92

Nadal: Moramo da promenimo sistem bodovanja!
Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images

Nadal će od ponedeljka ponovo biti najbolji igrač sveta zahvaljujući tome što Endi Mari i Rodžer Federer neće nastupiti na Mastersu u Sinsinatiju.

Španac je pred prvi meč koji u sredu igra sa Rišarom Gaskeom istakao da su promene neophodne.

"Opet ponavljam – Rodžer ima 36 godina, Stan 32, Novak 30, a ja 31. Nismo više dvadesetogodišnjaci, generacije pre nas su se u ovim godinama penzionisale. U prošlosti sam govorio da ovakav raspored ne funkcioniše i da bi ga trebalo promeniti. Potrebno je da imamo dvogodišnji sistem bodovanja”, rekao je Nadal.

‘Bik sa Maljorke’ je kao razlog naveo veliku potrošnju kod najboljih tenisera.

“To bi zaštitilo igrače jer bi imali vremena za odmor. Jednogodišnji sistem znači da, pošto želite da ste uvek u dobroj poziciji, nemate mnogo odmora. Ako ste Federer, Đoković, Mari ili ja, onda nekako možete i opstati jer smo mi uspevali da se vratimo i dobijamo veliki broj mečeva. Međutim, kako se stari, problemi sa povredama ne pomažu. Raspored turnira je isti, zato je potrebno naći više vremena za odmor – kako fizički, tako i psihički. Neophodno je”, dodao je Španac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve