Nova vest
Tenis

Sreda, 09.08.2017.

16:24

Erani: Nisam varalica, nisam dopingovana

Italijanska teniserka Sara Erani nije mogla da prikrije suze na konferenciji za novinare na kojoj je istakla da nije varalica.

Izvor: B92

Autor:B92

Erani: Nisam varalica, nisam dopingovana
Foto: Getty images

Međunarodna teniska federacija (ITF) suspendovala je Italijamku na dva meseca zbog dopinga.

"Ja nisam varalica i nikada nisam uzimala doping. Znam da nisam učinila ništa loše. Na teren ću se vratiti jača nego ikad. Ovo je teška situacija za mene i moju porodicu, ali nas ovo sada još više spaja i ponosna sam na nju", rekla je uplakana Erani.

Ona je ponovila da je njena hrana bila kontaminirana lekovima njene majke za rak dojke. Erani je suspendovana na dva meseca nakon što je na doping testu u februaru bila pozitivna na zabranjenu supstancu letrozol.

Italijanki se kazna računa od 3. avgusta i trajaće do 2. oktobra. Pored toga, retroaktivno su poništeni svi rezultati koje je postigla od 16. februara do 7. juna.

Erani, trenutno 98. igračica sveta, u karijeri je osvojila devet titula u pojedinačnoj konkurenciji i 25 u dublu. Najbolji plasman bio joj je peto mesto na WTA listi.

Ona je, takodje, bila deo reprezentacije Italije koja je osvojila tri titule u Fed kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

10 h

U fokusu

Vidi sve