Nova vest
Tenis

Petak, 23.06.2017.

14:52

Verovali ili ne, Novak u Londonu može do 'broja 1'

Mnogo toga mora se poklopiti srpskom teniseru Novaku Đokoviću da bi se vratio na tron posle najprestižnijeg Grend slema na svetu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Verovali ili ne, Novak u Londonu može do 'broja 1'
Getty images

Osim što mora drastično da podigne nivo svoje forme, Đoković na Vimbldonu mora da se uzda u loše rezultate svojih najvećih rivala.

Vavrinka, Nadal i Mari moraju da ispadnu u ranoj fazi turnira, a da Đoković osvoji pehar. Nadal i Vavrinka mogu nešto lakše do prvog mesta, a jedino Federer ne može dalje od trećeg.

Švajcarac je igrao na samo sedam turnira ove godine, a preskočio je čitavu sezonu na šljaci uključujući i Rolan Garos. Zato neće moći da računa na povratak na vrh čak i kada bi osvojio Vimbldon.

Vavrinka mora da računa na Nadalovo rano ispadanje. Stan je prošle godine ispao u drugom kolu pa može učvrstiti svoju poziciju. On je trenutno treći igrač sveta sa 6.175 bodova. Đoković ima 5.805 bodova, a ove godine brani treće kolo u kome je prošle godine izgubio od Sema Kverija.

Nadal je u najpovoljnijoj poziciji i najbliži prvom mestu posle Vimbldona jer prošle godine nije ni igrao. Britanac je za sada sa 9.390 poena siguran na ATP listi jer ima 2.105 više od Španca, ali gubitak bodova može biti koban po njegov renking.

Četiri od pet najboljih tenisera na svetu su već osvajali trofej Vimbldona, pa će biti zanimljivo videti hoće li još jednom u Londonu doći do smene na vrhu ATP liste. Razlika je što je prošle godine do promene došlo posle Završnog mastersa u prestonici Ujedinjenog Kraljevstva.

Đoković je pred Vimbldon po prvi put od 2010. godine odlučio da igra pripremni turnir u Istbornu na kome će pokušati da "brusi" formu pred Vimbldon. Mari je već igrao u Kvinsu u kome ga je na startu turnira izbacio Džordan Tomspon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d