Nova vest
Tenis

Četvrtak, 22.06.2017.

08:12

Kako je Novak oduševio direktora "Lakosta"...

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pre nekoliko nedelja potpisao je ugovor sa francukom kompanijom sportske opreme "Lakost".

Izvor: B92

Autor:B92

Kako je Novak oduševio direktora
EPA/CAROLINE BLUMBERG Credit EPA

Đoković je posle pet godina tokom kojih je nosio opremu japanskog proizvođača "Uniklo" odlučio da se pridruži francuskoj kompaniji i postane novi "krokodil".

Finansijski detalji nisu saopšteni, ali su svetski mediji iskopali informaciju da će tokom petogodišnjeg ugovora inkasirati više od 75 miliona evra.

Tako velike stvari u karijeri dugo se planiraju, pa je Tjeri Žiber, izvršni direktor "Lakosta" otkrio kako je izgledao prvi sastanak sa Novakom, koji se dogodio tokom prošlogodišnjeg Rolan Garosa.

"Kada sam se pre tri godine pridružio kompaniji, zajedno sa timom smo odlučili da se fokusiramo na dva glavna aspekta – sport i eleganciju. Sport je u DNK naše kompanije, pa smo samo morali da nadogradimo tu vrednost, zbog čega smo počeli da tražimo sjajnog ambasadora", otkrio je Žiber strategiju kojom su izašli pred osvajača 12 Grend slem titula.

Đoković je prošle sezone u Parizu stigao do prve titule, čime je dotakao teniski "sveti gral", da bi na istom turniru počeo dogovor o novoj saradnji.

"Prošle godine na Rolan Garosu sam upoznao Novaka i bio je to veliki dan za mene. Lepo smo razgovarali, osetio sam da mnogo vodi računa i brine o drugima, kao i da pokušava da bude pozitivan i poštuje svakoga. To je bio neverovatan sastanak koji ću pamtiti do kraja života", dodao je direktor "Lakosta".

Okruglo 12 meseci kasnije najbolji srpski sportista svih vremena pojavio se u opremi za karakterističnim krokodilom na levoj strani grudi.

Njega je pre spomenutog "Unikla" oblačio nemački "Adidas", sa kojim i dalje ima ugovor za patike, odnosno italijanski "Serđo Takini" (Sergio Tacchini). Tokom prelaznog perioda, za potpisom Srbina bio je i američki "Najki" (Nike), možda i najveći "igrač" na teniskom tržištu, ali ih je Đoković odbio čak tri puta.

Godišnji prihod popularnog "Lakosta" je oko 500 miliona evra, od tenisera i teniserki sponzoriše Eduara Rože-Vaslana, Federika Delbonisa, Pabla Kuevasa, Nikolu Maua, Žilijena Benetoa, Dominiku Cibulkovu, Jelenu Vesninu, Giljerma Garsija-Lopesa, Benoa Pera, Roberta Bautistu Aguta...

Takođe, francuski proizvođač je i jedan od generalnih sponzora nekoliko značajnih turnira, od kojih je su svakako najveći Rolan Garos, Australijan open i Završni Masters u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d