Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.05.2017.

18:09

Đoković izabrao Agasija za trenera!

Legendarni američki teniser Andre Agasi i srpski teniser Novak Đoković dogovorili su saradnju koja će zvanicno početi od Rolan Garosa.

Izvor: AK

Autor: AK

Đoković izabrao Agasija za trenera!
Foto: Getty images

Đoković je navodno razgovarao još sa Pitom Samprasom i Gustavom Kuertenom, ali se odlučio s Agasija.

Osvajač osam Gren slem titula, među kojima je i Rolan Garos 1999. godine, pokušaće da pomogne Đokoviću da odbrani titulu u Parizu, a potom se i vrati na vrh ATP liste.

"Pričao sam sa Andreom poslednjih nekoliko nedelja telefonom i odlučili smo da počnemo saradnju u Parizu. Videćemo šta budućnost donosi. Obojica smo uzbuđeni što ćemo raditi zajedno i što ćemo videti gde će nas to odvesti. Nemamo dugoročan dogovor, to je samo pokušaj da se u Parizu malo bolje upoznamo, potvrdio je Đoković u Rimu.

Srpski teniser nedavno je otpustio ceo stručni stab na čelu sa ternerom Marjanom Vajdom, a tokom turnira u Rimu, gde je poražen u finalu, i prethodnog u Madridu, uz njega je bio brat Marko.

"Andre je neko koga mnogo poštujem kao igrača i čoveka. Prošao je kroz sve kroz šta ja prolazim. Znate, na terenu razume igru odlično, a ja uživam u svakom razgovoru sa njim. S druge strane, on je i neko ko gaji porodične vrednosti, bavi se filantropijom. Skroman je čovek, može umnogome da doprinese mom životu na terenu i van njega. Vrlo sam uzbuđen da budum šta je ispred nas. Neće ostati do kraja turnira", dodao je srpski teniser.

Đoković je već radio sa jednom teniskom legendom, na kraju prošle sezone okončao je trogodišnju saradnju sa Borisom Bekerom, a Agasija ne poznaje ništa više nego što je poznavao Nemca kada su počeli da rade zajedno.

"Za sada se upoznajemo preko telefona, ali u Parizu ćemo se sresti uživo i odatle tako nastavljamo. Sa Borisom, pa znao sam ga sa Tura i sreo sam ga jednom. Pričali smo nekoliko puta telefonom pre nego smo se sreli uživo. Tada smo i odlučili da sarađujemo.
Teško je reći. Ne poznajem Andrea toliko dobro jer komuniciramo tek nekoliko nedelja, ali recimo da imam osećaj kao da smo nekako bliski i da stvaramo dobre vibracije",
rekao je Đoković.

Agasi je posle teniske karijere ostao blizak igri, ali nije mnogo radio sa drugim teniserima.

"Neću da otkrivam tajne mog ubeđivanja". Znate, on je bio veoma uspešan i legenda je našeg sporta. Ostavio je trag u njemu zauvek. Osvojio je sve što se može osvojiti u tenisu. Bio je revolucionaran igrač jer je imao harizmu, imao je taj pristup tenisu i životu i bio je prilično drugačiji od ostalih. Zato je bio toliko interesantan. Jeste dugo odsustvovao sa tura, poslednjih 10, 15 godina, ali u razgovoru sa njim se vidi da pomno prati mečeve na TV-u. Tako da zna igrače, zna sve protiv kojih sam igrao poslednjih nekoliko nedelja, pa manje-više smo pričali pre svakog meča. Bila je njegova odluka u svakom slučaju, da se odluči ili se ne odluči na taj korak i pokuša da sarađuje sa mnom. On je prihvatio i ja sam veoma zahvalan zbog toga. Uzbudljivo je naravno i srećan sam. Videćemo, Pariz je prvi veliki turnir gde ćemo biti zajedno uživo na terenu. Dobro vreme nas čeka", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve