Nova vest
Tenis

Sreda, 17.05.2017.

16:01

Rim: Nemci eliminisali Troickog i Jankovićevu

Novak Đoković ostao je jedini srpski predstavnika u Rimu ove nedelje – u sredu su eliminisani Viktor Troicki u muškoj i Jelena Janković u ženskoj konkurenciji.

Izvor: AK

Autor: AK

Rim: Nemci eliminisali Troickog i Jankovićevu

Troicki je bio nemoćan protiv talentovanog Nemca Aleksandra Zvereva koji je slavio u dva seta sa 6:3, 6:4.

Nemac je prvi set rešio iskoristivšu drugu od jedine dve brejk šanse u šestom gemu, Troicki je spasao brejk na otvaranju drugog seta, ali ga je Zverev konačno slomio u sedmom gemu.

Zvereva će u osmini finala igrati sa Fabiom Fonjinijem, Italijanom koji je u utorak uveče eliminisao najboljeg tenisera sveta Endija Marija.

I Jankovićeva je pala protiv teniserke iz Nemačke, ali posle preokreta. Bolja je bila Julija Gerges sa 2:6, 7:6(2), 6:1, posle skoro dva i po sata borbe.

Srpkinja je prvi set dobila posle preokreta napravivši tri brejka nakon što je izgubila svoj servis u trećem gemu. Usledila je žestoka borba u drugom setu na čijem je startu Jankovićeva odmah morala da spasava servis.

Još dva puta je sprečavala rivalku da napravi brejk, ali nije uspela da je zaustavi i u taj-brejku koji je Nemica dobila sa četiri mini-brejka u šest poena. U odlučujućem setu Srpkinja nije imala šanse, Gerges ovaj put koristi obe brejk lopte, dva puta oduzima servis Jeleni i prolazi dalje.

Gerges će u osmini finala Rima igrati protiv bolje iz duela u kojem treća nositeljka Garbinje Mugurusa igra sa kvalifikantkinjom Jelenom Ostaako.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve