Nova vest
Tenis

Sreda, 17.05.2017.

09:19

"Vajld karta' uvreda za turnir, ali i Šarapovu"

Bernar Žudičeli, predsednik Francuske teniske Federacije (FFT) otkrio je zbog čega Marija Šarapova nije dobila ‘vajld kartu’ za ovogodišnji Rolan Garos.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Posle više nedelja razmatranja Francuska teniska federacija (FFT) odlučila je da ne dodeli specijalnu pozivnicu Šarapovoj, koja se nedavno vratila posle 15-mesečne pauze zbog dopinga.

Ona neće učestvovati ni u kvalifikacijama za Otvoreno prvenstvo Francuske, a pošto se trenutno nalazi na 211. mestu na WTA listi, neće moći da učestvuje na turniru koji je osvajala 2012. i 2014. godine.

“Vajld karte’ mogu da se daju nekome ko se vrati posle pauze zbog povrede, ali ne i dopinga. Možda je trenutno mnogo razočarana, ali moja odgovornost je da štitim tenis i igru bez ikakvih sumnji i rezultata”, objasnio je Žudičeli.

Na pitanje zbog čega nije dobila specijalnu pozivnicu barem za kvalifikacije, predsednik FFT je imao zanimljiv odgovor.

“Dobijanje ‘vajld karte’ za kvalifikacije bi bila uvreda i za turnir i za nju”.

On je istakao da je u više navrata želeo da saopšti Ruskinji odluku, pre nego što je to učinio javno, na “Fejsbuku”.

“Zvao sam Šarapovu tri puta, ali nisam mogao da je dobijem. Nije se javljala na telefon”, zaključio je Žudičeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve