Nova vest
Tenis

Utorak, 16.05.2017.

21:30

Toni: Novak? Izvukli smo ukleti trn iz stopala

Toni Nadal, trener i stric španskog tenisera Rafaela, rekao je da je pobeda nad Novakom Đokovićem na Mastersu u Madridu možda i prekretnica u karijeri.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Toni: Novak? Izvukli smo ukleti trn iz stopala
Photo by Denis Doyle/Getty Images

Nadal je u polufinalu Mastersa u Madridu savladao Đokovića rezultatom 6:2, 6:4 i tako prekinuo dvogodišnji post u međusobnim duelima tokom kojeg je pretrpeo sedam vezanih poraza.

"Pobedom nad Đokovićem je uvek osnova, ali ovoga puta posebno jer je Rafa konačno uspeo da dominira u meču. To je neverovatno važno. Izvukli smo prokleti trn iz stopala", rekao je Toni.

Rivalstvo Novaka i Rafe došlo je do 50. stranice pre nekoliko dana, što je prvi put u istoriji da dvojica igrača odigraju toliko mečeva u Open eri.

"Mislim da smo bili veoma blizu prošle godine u Rimu (Đoković dobio 7:5, 7:6 u četvrtfinalu). Falilo nam je malo uspeha, ali i vere koju smo, konačno, stekli od početka godine. Sporiji ritam nije dolazio u obzir jer bi nas u tom slučaju Novak gurnuo u rupu. Ideja je bila da se pri svakom udarcu protivnik napadne".

On je potom analizirao polufinale na drugom Mastersu na šljaci u sezoni.

"Prvi set je bio veoma napet, on je udarao dobro i dijagonale i paralele. U Rafinom umu je sve bilo jasno tada, ali u drugom namera nije bila očigledna u svakom udarcu".

Toni je otkrio na čemu su u timu najviše radili pred novu sezonu.

"Kada smo završili 2016. odredili smo niz onoga što moramo da uradimo – da popravimo servis, učinimo da Rafa ima bolji stav na terenu i uvek bude konkurentan. To je učinio i zato igra tako dobro. Rolan Garos? Za nas je taj turnir poseban, a pre nekoliko godina je za Rafaela bilo nezamislivo da ga osvoji toliko puta. Uvek želite da igrate najbolji tenis na najvažnijim turnirima", zaključio je Toni Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve