Nova vest
Tenis

Utorak, 16.05.2017.

19:17

Šarapova ostala bez Rolan Garosa!

Ruska teniserka Marija Šarapova nije dobila 'vajld kartu' za Rolan Garos i neće učestvovati na drugog Grend slemu sezone!

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Šarapova ostala bez Rolan Garosa!
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Posle više nedelja razmatranja Francuska teniska federacija (FFT) odlučila je da ne dodeli specijalnu pozivnicu Šarapovoj, koja se nedavno vratila posle 15-mesečne pauze zbog dopinga.

Ona neće učestvovati ni u kvalifikacijama za Otvoreno prvenstvo Francuske, a pošto se trenutno nalazi na 211. mestu na WTA listi, neće moći da učestvuje na turniru koji je osvajala 2012. i 2014. godine.

Odluku je u uživo prenosu na svoj "Fejsbuk" profilu saopštio predsednik FFT Bernar Žudičeli.

Ruskinja je pre nekoliko nedelja prvi put posle godinu i po dana nastupila zahvaljujući pozivu organizatora na turniru u Štutgartu, a taj potez izazvao je mnogo kontroverzi. Turnir je već počeo, Šarapovoj je suspenzija isticala u utorak u ponoć, a njen prvi meč bio je zakazan za sredu.

U nemačkom gradu stigla je do polufinala, potom su usledili nastupi u Madridu i Rimu, ali osvajačicu pet Grend slemova nećemo gledati u Parizu.

Zbog odluka da joj budu ustupljene 'vajld karte' za najveće turnire reagovale su mnoge njene koleginice, a najglasnije u protivljenju da Šarapova bude povlašćena bile su Kanađanka Judžini Bušar i Roberta Vinči iz Italije.

Rolan Garos na programu je od 28. maja do 11. juna, igra se za nagradni fond od 36 miliona evra, a titulu brani Špankinja Garbinje Mugurusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve