Nova vest
Tenis

Četvrtak, 11.05.2017.

14:38

Amaterizam u Madridu, obična kiša je problem

Početak meča između Novaka Đokovića i Felisijana Lopesa u osmini finala Mastersa u Madridu obeležila je neobična situacija u kojoj se organizatori nisu snašli.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Amaterizam u Madridu, obična kiša je problem
Photo by Julian Finney/Getty Images

Duel dvojice igrača trebalo je da počne oko 14 časova na terenu ‘Manolo Santana’ u ‘Magičnoj kutiji’, ali je start odložen zbog padavina.

Teniseri su izašli na teren i završili zagrevanje, ali je onda kiša, koja je padala tokom čitavog dana u Madridu, pojačala i organizatori su rešili da zatvore krov.

Sišao je i Jan Cirjak, vlasnik Mastersa u prestonici Španije, kako bi popričao sa Đokovićem i Lopesom i objasnio im odluku. Kada je on otišao, Španac je pitao Srbina da li će čekati na terenu ili otići u svlačionicu, posle čega su se obojica uputila ka prostorijama za igrače.

Desetak minuta kasnije vratili su se na šljaku, ali se onda pojavio novi problem – osvetljenje. Svetla oko terena bila su prejaka, dok su ostala bila prigušena, što nije bilo dobro za održavanje teniskog meča.

Tek kada je i to otklonjeno, meč je u osmini finala Madrida mogao je da počne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve