Nova vest
Tenis

Četvrtak, 11.05.2017.

12:42

Stan: Novaku se događa isto što i Rodžeru i Rafi

Treći teniser sveta Stan Vavrinka rekao je da se Novaku Đokoviću događa isto ono što se dešavalo Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu u prošlosti.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Stan: Novaku se događa isto što i Rodžeru i Rafi
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković već mesecima nije na nivou na kojem je bio u poslednjih pet godina, a Vavrinka smatra da je moralo da dođe do pada posle toliko vremena na vrhunskom nivou.

Pad je krenuo osvajanjem Rolan Garosa prošle godine, što je rezultiralo gubitkom prvog mesta na ATP listi.

“Dešava mu se isto ono što se dogodilo Nadalu i Federeru ranije. Prolazi kroz tešku i komplikovanu situaciju, ali je imao dovoljno sreće da izbegne ozbiljnije povrede. Siguran sam da će se vratiti i ponovo osvojiti Grend slem. Kada? Ne znam, možda za nekoliko meseci, ali će ponovo beležiti velike pobede”, rekao je Vavrinka.

Do tog trenutka Novak je bio favorit da stigne rekord Rodžera Federera po broju Grend slem trofeja, ali se sada čini da je to izuzetno težak zadatak.

“Velika četvorka’ je podelila gotovo sve najveće titule u protekloj deceniji, tako da ih ne vidim kao igrače koji su 20. ili 30. na svetu. U vrhunskoj su formi godinama, samo pogledajte šta Rafa radi. Posle toliko povreda se vratio na najviši nivo. Nikada nisam sumnjao u njegov povratak, znam ga otkad smo bili deca, kao i Rodžera. Dueli sa takvim šampionima su velika prilika za nas”, dodao je.

Momak iz Lozane je osvojio tri Grend slema i ukoliko bude trijumfovao na Vimbldonu, kompletiraće kolekciju sa sva četiri najveća turnira.

“Naravno, oseti se razlika. Kada osvojite Grend slem, konstantno ste u top 5, pa su i vas ljudi i protivnici vide drugačije. Više je onih koji žele da vas vide i znaju šta radite. Život tenisera se potpuno promeni. Automatski dobijete veću pažnju i poštovanje”, zaključio je Vavrinka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve