Nova vest
Tenis

Petak, 21.04.2017.

21:18

Nadal uz dosta brejkova do polufinala u MK

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Karlu pobedom nad 41. igračem sveta Dijegom Švarcmanom, 2:0 (6:4, 6.4).

Izvor: PT

Autor: PT

Nadal uz dosta brejkova do polufinala u MK
Getty Images

Sedmi teniser planete nastavio je da pruža dobre partije u Monako, pošto je posle sati i četrdeset minuta igre savladao Argentinca Švarcamana.

U duelu koji je obilovao brejkovima, Nadal je imao više koncetracije u odlučujućim poenima i na kraju lako slavio.

Španac je odlično startpvap i već posle prvog gema napravio brejk. Međutim, Švarcman je uzvratio istom merom i izjednačio 1:1. Usledila je serija Nadala od tri uzastopno dobijena gema za vođstvo do 4:1 u prvom setu.

Ipak, kao i na početku duela, Argentinac se vraća u meč i stiže do 4:4. Švarcman je imao priliku da opet napravi brejk pri ovom rezultatu, ali je Nadal odigrao na visokom nivou i dobio gem. Usledio je pad koncetracije 41. igrača sveta, što je Nadal iskoristio i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu na terenu je bilo isto stanje. Ređali su se brejkovi, a Švarcman je i te kako imao priliku da odvede meč u treći set.

Vodio je sa 4:2, ali je onda usledila furiozna igra Španca, koji dobija četiri gema zaredom i zasluženo ulazi u polufinale Monte Karla.

Nadal će u polufinalu igrati sa Davidom Gofanom koji je savladao Novaka Đokovića, dok će se u drugom meču za finale sastati Luka Puj i Ramos Vinjolas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve