Nova vest
Tenis

Utorak, 18.04.2017.

22:59

Đoković: Nikoga se ne plašim

Novak Đoković jedva je izborio drugo kolo Mastersa u Monte Karlu, ali pobeda nad Žilom Simonom posle preokreta mogla bi značajno da utiče na Srbina.

Izvor: AK

Autor: AK

Đoković: Nikoga se ne plašim
Foto: Getty images

Francuz je preokrenuo set zaostatka i servirao za meč, ali je Đoković sjajno odigrao pod najvećim pritiskom i slavio 6:3, 4:6, 7:5.

"Nikoga se ne plašim. Optimista sam, što se tiče mojih rezultata na turniru. Tako je gde god da odem, stekao sam to pravo zbog svega što sam postigao u karijeri. To se nikada neće promeniti. Uvek ću želeti da pobedim u svakom meču, na svakom turniru koji igram. Sa takvim razmišljanjem sam došao do nivoa gde sam sada", rekao je Đoković.

Đoković je dobio Simona 11 puta u nizu, ali je zamalo nedostajalo da ga Francus savlada prvi put od 2008. godine.

"Igrao sam solidan tenis set i po. Imao sam kontrolu, ali sam onda počeo da pravi neiznuđene greške, on je manje grešio i sve se okrenulo. Nisam igrao kao tokom prvih 45 minuta meča, više sam rizikovao i grešio. Treći set je mogao i drugačije da se završi. On je bio dva ili tri poena od pobede. Uspeo sam da se izvučem iz teške situacije. To je verovatno najbolja stvar koju sam uradio. Sjajno je kako sam se izborio sa ovim izazovom, mada nisam igrao kako sam želeo, na nivou na kom sam želeo. Ali, ovaj trijumf će biti dobar za moje samopouzdanje, siguran sam da će mi pomoći na mentalnom planu", dodao je Đoković.

Srbin je dva puta osvajao Monte Karlo u karijeri, 2013. i 2015, a ima ukupno 30 Masters titular. Đoković će u drugoj rundi igrati sa boljim iz duela Kačanov – Karenjo Busta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve