Nova vest
Tenis

Petak, 07.04.2017.

15:00

DK: Đoković rutinski, Srbija povela protiv Španije

Novak Đoković savladao je Alberta Ramos-Vinjolasa sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:2) i doneo Srbiji prednost u četvrtini finala Dejvis kupa protiv Španije.

Izvor: B92

Autor:B92

DK: Đoković rutinski, Srbija povela protiv Španije
Foto: StarSport

Drugi reket sveta odigrao je jedan od najboljih mečeva u dosadašnjem delu sezone i za 116 minuta rutinski savladao 24. tenisera planete.

Od starta duela Novak je uspostavio igru koja mu odogovora na šta Ramos-Vinjolas nije imao odgovor. Prvi set protekao je dominicijom srpskog tenisera, koji u sedmom gemu pravi brejk i dolazi do prednosti od 4:2. Do kraja seta držao je prednost i sa 6:3, poveo 1:0 u setovima.

U drugom setu viđena je preslikana igra, Novak je igrao onoliko koliku mu je dovoljno, dok je Ramos dosta grešio. Ovoga puta u šestom gemu pravi brejk, koji je suvereno držao do kraja drugog seta.

Tek u trećem viđena je ozbiljna borba. Iako se po rezultatu čini da ga je Đoković najlakše dobio, nije bilo tako. U trećem gemu drugi reket sveta napravio je ponovni brejk, pa se činilo da će lako završiti meč. Međutim, u šestom gemu viđena je velika borba, a Ramos je propustio šansu da se vrati u meč. Odmah je usledila kazna, Đoković je napravio još jedan brejk i tu je bio kraj. Rutinski je dobio poslednji gem i sa 6:2 dobio poslednji set, za prednost Srbije protiv Španije.

Odmah posle njih dvojice na teren izlaze Viktor Troicki i Pablo Karenjo Busta.

Meč dublova Nenad Zimonjić/Viktor Troicki – Mark Lopes/Haume Munar na programu je u subotu od 16 sati, dok se u nedelju od 14 sati sastaju Đoković – Karenjo Busta, a potom Troicki – Ramos Vinjolas.

I set: 6:4

Prvi gem Đoković je dobio sigurnim servisima, a protivniku je dopustio dva poena.

Španac je takođe bio siguran na svom prvom servis gemu. Pri rezultatu 30:40, Novak je poslao duboku loptu, sudija nije dosudio aut, ali je Vinjolas zatražio čelendž, na kom se ispostavilo da je loptica izašla u aut. U sledećem gemu Novak bez izgbubljenog poena dolazi do prednosti od 2:1.

Novak je agresivno krenuo u nastavku i poveo sa 0:30. Međutim, greškama je poklonio Vinjolasu gem, koji je dobio četiri poena zaredom. Đoković svoj treći servis gem otvara sa tri asa i jednim servis vinerom za brzih 3:2.

Drugi reket sveta ubrzao je tempo igre, što je rezultiralo da protivnikov servis gem dobije bez izgubljenog poena. Sigurnim bekhendima, forhendima i igrom na mreži Novak je lako potvrdio napravljeni brejk, pa vodi sa 5:2 u prvom setu.

U osmom gemu videli smo prvi đus na meču. Đoković je imao dve set lopte, međutim greškama je dozvolio Vinjolasu da smanji prednost na 5:3. Ono što nije uspeo u prethodnom, Novak je završio u svom servis gemu. Iako je po prvi put pretio Vinjolas 30:30, Đoković je zadržao prisebnost i stigao do treće set lopte, koju je dobrim servisom, pa potom forhend dijagonalom materijalizovao.

II set: 6:4

Drugi set otvara servis gemom Ramos-Vinjolas. Đoković je pretio na 30:15, međutim dobrim forhendima Španac dobija prvi gem nastavka.

Najduži poen duela viđen je na servis srpskog tenisera. Vinjolas je bio taj koji je kontrolisao poen, međutim sjajnim pasing šotom Novak probija Ramosa na mreži. Međutim Vinjolas je dobro igrom sa osnovne linije uspeo da izjednači na trideset oba. Ipak, Đoković uspeva da dobije naredna dva poena i izjednači u drugom setu. Treći gem đoković otvara greškom sa osnovne linije, a potom Vinjolas odličnim forhendom dolazi do 30:0. Dobrim servisom Ramos finišira dobro gem.

Nastavak drugog seta doneo je sigurno osvojen gem Đokovića, koji sa nulom dobija izjednačava na 2:2. Drugi reket sveta ponovo pravi pritisak na servis Ramosa i dolazi do dve brejk lopte 40:15. Prvu nije iskoristio, ali zato duplom servis greško Vinjolas poklanja gem Đokoviću.

Đoković je ekspresno potvrdio brejk bez izgubljenog poena, a potom je Vinjolas takođe bez većih problema dobio svoj servis gem. U sledećem gemu, Novak sigurnom igrom sa osnovne linije dopušta svega jedan poen španskom teniseru.

Novak se nije previše trošio u devetom gemu drugog seta, koji Vinjolas dobija bez izgubljenog poena. Usledio je Đokovićev servis gem, koji srpski teniser sigurnom igrom lako dobija za 2:0 u setovima.

III set: 6:2

Dobrom igrom Španac otvara treći set i dobrim forhendom i servisima dolazi do prednosti od 1:0. Smirenu igru iz prvog gema, Ramos prenosi u naredni i dobija prvi poen. Posle Novakove duple servis greške, Ramos je ponovo pripretio 30:30, ali kao i u prethodnim slučajevima Vinjolas greši, za gem loptu Đokovića. Međutim, po prvi put u meču došlo je do đusa na servis drugog tenisera sveta. Dobrim forhendom u naredna dva poena Novak nije dozvolio izenanađenje.

U trećem gemu trećeg seta, na 15:30 Đoković odličnim riternom dolazi do dve brejk lopte. Prvo nije iskoristio, ali potom drugu jeste. Uz malo sreće Novak je lobovao Vinjolasa koji je loše procenio let lopte, koja je pala tačno na liniju.

Bez puno problema srpski teniser potvrdio je treći brejk na duelu i poveo sa 3:1. Sve sigurniji Novak, forhend paralelom dolazi do prvog poena u petom gemu. U narednom Đoković je izašao na mrežu, ali je Ramos sjajnim riternom probio srpskog igrača. Imao je Novak 30:15, ali je dobrom igrom u terenu španski teniser smanjio na 3:2.

Šesti gem započeo je poenom Vinjolasa, ali je ubrzo odgovorio i Novak za 15:15. Đokoviću pada koncentracija i šalje lopticu u mrežu, te Ramos ponovo stiže do prilike. Ipak, u naredna dva poena dobrom igrom stiže do gem lopte. Španac se nije predavao pa je gem drugi put zaredom u trećem setu stigao do đusa.

Agonija Novaka u šestom gemu se nastavila, pošto nije uspevao da finišira tri puta gem. Na četvrtu gem loptu sudija pravi veliku grešku i čistu Novakovu loptu proglašava autom. Srspki teniser je zatražio čelendž i bio upravu, pa je poen ponovljen. Kako to i ide Đoković ga je izgubio, a potom je Vinjolas sjajnom bekhend paralelom stigao do brejk lopte. Ostao je priseban drugi teniser sveta i sa tri uzastopna poena stigao do prednosti od 4:2.

Posle neiskorišćene šanse Ramosa, usledila je kazna Novaka koji pravi još jedan brejk i stiže na korak do prvog poena za Srbju.

Bez izgubljenog poena Novak dolazi trijumfa i vođstva za Srbiju u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve