Nova vest
Tenis

Sreda, 29.03.2017.

08:53

Zverev izbacio Vavrinku, Federer kroz taj-brejkove

Stan Vavrinka eliminisan je u osmini finala Mastersa u Majamiju od mlade nade Aleksandera Zvereva posle preokreta – 4:6, 6:2, 6:1.

Izvor:

Autor:

Zverev izbacio Vavrinku, Federer kroz taj-brejkove
Getty Images

Oba igrača imala su svoje prilike u uvodnom setu, propustivši po nekoliko brejk lopti, ali je delovalo da će prvi nosilac iz Švajcarske na iskustvo prelomiti meč.

U pravom trenutku, u desetom gemu koristi svoju četvrtu šansu i stiže do vođstva u setovima.

Međutim, devetnaestogodišnji Nemac kao da se 'naljutio' posle gubitka prvog dela igre – drugi je otvorio tako što je rivalu oduzeo servis, da bi isto ponovio i nedugo zatim za ekspresno izjednačenje – 6:2.

Nastavio je u istom ritmu, Stanova igra u potpunosti se raspala, dok je Saša svoju furioznu seriju završio sa nova tri brejka za još ubedljivijih 6:1.

Njegov rival u borbi za polufinale biće Australijanac Nik Kirjos, koji je bez većih problema u dva seta porazio Davida Gofana iz Belgije – 7:6(5), 6:3.

Trijumfalnu seriju i igru u sjajnoj formi nastavio je i Rodžer Federer, pobedivši Roberta Bautistu-Aguta u dva taj-brejka – 7:6(5), 7:6(4).

Španac ima za čime da žali, pošto je napravio brejk u savršenom trenutku prvog seta i imao priliku da svojim servisima stigne do vođstva, ipak – Švajcarac je, kao bezbroj puta u karijeri, uzvratio bez izgubljenog poena i potom jednim mini-brejkom rešio taj-brejk u svoju korist.

Ni drugi set se nije previše razlikovao, Rodžer je krenuo brejkom, Roberto je ovoga puta bio taj koji je odmah ima odgovor, ali je ponovo bio lošiji u 13. gemu.

Federera sada čeka duel sa Čehom Tomašom Berdihom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve