Nova vest
Tenis

Utorak, 28.03.2017.

11:40

Kirjosu i Zverevu maratoni, Vavrinka rutinski

Prvi nosilac, Stan Vavrinka plasirao se osminu finala Mastersa u Majamiju rutinskom partijom.

Izvor:

Autor:

Kirjosu i Zverevu maratoni, Vavrinka rutinski
Getty Images

Švajcarac je u dva seta bio bolji od Tunišanina Maleka Džazirija, posle 71 minuta igre – 6:3, 6:4.

Njegov naredni rival biće mlađani Nemac Aleksander Zverev, koji je posle velike borbe i drame savladao domaćeg igrača Džona Iznera – 6:7(5), 7:6(9), 7:6(5).

Svaki set trajao je gotovo 60 minuta, a Izner je bio taj koji je prvi taj-brejk uspeo da reši u svoju korist. Zverev mu je uzvratio istom merom, iskoristivši drugi mini-brejk da stigne do izjednačenja.

Ni odlučujući deo susreta nije prošao bez drame, mlađani Aleksander mogao je da bude poražen u desetom gemu, ali je spasao dve meč lopte, pre nego što je i treći 'trinaesti gem' prelomio na svoju stranu.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u okršaju Nika Kirjosa i Hrvata Iva Karlovića, koji je dobrano namučio mladog Australijanca – 6:4, 6:7(4), 7:6(2).

On će u borbi za četvrtinu finala igrati sa Davidom Gofanom iz Belgije, koji je bio bolji od Argentinca Dijega Švarcmana – 6:4, 3:6, 7:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve