Nova vest
Tenis

Subota, 18.03.2017.

08:33

Sok sklonio i Nišikorija sa Federerovog puta

Američki teniser Džek Sok plasirao se u polufinale Mastersa u Indijan Velsu pobedom nad petim igračem sveta Keijem Nišikorijem.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Sok sklonio i Nišikorija sa Federerovog puta
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Sok je nastavio sa sjajnim partijama u kalifornijskoj pustinji i savladao Nišikorija rezultatom 6:3, 2:6, 6:2, za sat i 49 minuta.

Amerikanac, koji je u karijeri osvojio tri ATP titule, ostvario je najbolji rezultat na turnirima iz serije 1.000, ali mu sada predstoji najteži zadatak u karijeri.

Trijumfom nad Japancem sklonio je i petog favorita sa puta Rodžera Federera, sa kojim će se boriti za finale. Švajcarac je nakon ubedljive pobede nad Rafaelom Nadalom prošao među četiri najbolja na turniru zahvaljujući povlačenju Nika Kirjosa.

Kirjos je izbacio Novaka Đokovića, ali je morao da se povuče zbog trovanja hranom.

Federer i Sok do sada su se sastajali dva puta i u oba navrata je Rodžer lako slavio, poslednji put 2015. u Bazelu, rezultatom 6:3, 6:4.

Drugi polufinalni par čine Španac Pablo Karenjo-Busta i Stan Vavrinka iz Švajcarske.

Nagradni fond Mastersa u Indijan Velsu iznosi 6.993.450 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve