Nova vest
Tenis

Četvrtak, 16.03.2017.

02:50

Federer za 70 minuta završio klasik sa Nadalom!

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale turnira Masters serije u Indijan Velsu pobedom nad Rafaelom Nadalom sa 6:2, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Federer za 70 minuta završio klasik sa Nadalom!
Getty Images

Teniski klasik bio je rešen za 70 minuta, deseti teniser sveta je šest pozicija plasiranom rivalu dozvolio svega pet gemova i samo jednu brejk šansu.

U borbi za polufinale Federer će se sastati sa Nikom Kirjosom, koji je maksimalnim rezultatom slavio u duelu sa Novakom Đokovićem.

Federer je na startu meča uzeo brejk Nadalu u veoma dugom gemu, potom ga je povrdio, dominirao u svakom segmentu igre i u osmom gemu iskoristio prvu set loptu.

Drugi set su otvorila dva perioda igre u kojima su serveri bili sigurni, da bi Federer novim oduzetim servisom Nadalu stekao kapitalnu prednost i sigurnu pobedu.

Odnos u međusobnim duelima je i dalje u korist španskog tenisera, ali su dva uzastopna trijumfa prvog člana “Velike trojke” protiv istog rivala iz društva znači da će Nadal šansu za revanš morati da traži tek u sezoni “šljake”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve