Nova vest
Tenis

Utorak, 14.03.2017.

12:55

Nišioka šokirao Berdiha, Monfis izbacio Iznera

Najveće iznenađenje treće runde prvog Mastersa sezone u Indijan Velsu napravio je Jošihito Nišioka eliminacijom trinaestog nosioca Tomaša Berdiha.

Izvor:

Autor:

Nišioka šokirao Berdiha, Monfis izbacio Iznera
Getty Images

Japanac je spektakularnim preokretom stigao do uspeha karijere, pošto je izgubio prvi set 6:1 i imao dva brejka zaostatka u drugom (5:2).

Međutim, igra Čeha se od tog trenutka u potpunosti raspala, dvadesetjednogodišnji Jošihito vratio je jedan brejk, potom spasao meč loptu i u potpunosti se vratio u meč.

Nagrađen je taj-brejkom, u kom koristi šansu u ključnom trenutku i uvodi susret u odlučujući set – 7:6(5).

Sve to bilo je previše za labilnog Berdiha, iako je Tomaš uspeo da odgovori na brejk na startu trećeg perioda igre, ali je Nišioka odmah još jednom oduzeo servis rivalu i sačuvao prednost do kraja za veliki trijumf – 6:4.

Naredni rival Japancu, u borbi za četvrtinu finala, biće Švajcarac Stan Vavrinka, koji je u dva seta bio bolji od Filipa Kolšrajbera iz Nemačke – 7:5, 6:3.

Ni u preostalim mečevima nije bio previše uzbuđenja, Dominik Tim iz Austrije rutinski je savladao Nemca Mišu Zvereva 6:1, 6:4, Belgijanac David Gofan porazio je Alberta Ramosa-Vinjolasa iz Španije 7:6(3), 6:3, Urugvajac Pablo Kuevas bio je bolji do Italijana Fabija Fonjinija 6:1, 6:4, dok je Gale Monfis iz Francuske izbacio Amerikanca Džona Iznera – 6:2, 6:4.

Takođe, prethodne noći, uspeh karijere kada su turniri iz Masters seriju u pitanju napravio je i naš Dušan Lajović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve