Nova vest
Tenis

Utorak, 14.03.2017.

08:02

Traje Ducijev šou u Indijan Velsu, pao i Pospišil!

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala Mastersa u Indijan Velsu, pošto je savladao Kanađanina Vaseka Pospišila 6:7 (4:7), 6:3, 7:5.

Izvor: SV

Autor: SV

Traje Ducijev šou u Indijan Velsu, pao i Pospišil!
Getty Images

Duel je trajao dva i po sata, a Lajović je u finišu trećeg seta spasao i jednu meč loptu protiv Kanađanina koji je u prethodnom meču eliminisao svetskog broja 1 Endija Mareja.

Lajoviću je ovo najveći uspeh u karijeri na Mastersima, koji posebno dobija na značaju jer je u glavni žreb stigao kroz kvalifikacije.

Za mesto u četvrtfinalu boriće se protiv Španca Pabla Karenja Buste, kome je zemljak Roberto Bautista-Agut predao zbog povrede.

Turnir u Indijan Velsu igra se za ukupni nagradni fond od 6.993.450 dolara.

Lajović se sa problemima suočio već u četvrtom gemu prvog seta, kada je ipak uspeo da spreči protivnika da povede sa 3:1. Teniseri su uspevali da odbrane svoj servis, pa se posle 12 odigranih gemova otišlo u taj-brejk gde je bilo "svega i svačega".

Duci je uspeo da osvoji prvi poen pri početnom udarcu Pospišila, ali je zatim izgubio dva, spasao je dve set lopte, ne i treću, pa se činilo da će Kanađanin uspeti da reši meč u svoju korist.

Sve se promenilo u petom gemu drugog seta, Lajović je dopustio protivniku da povede sa 3:2, ali je u osmom gemu dozvolio Pospišilu svega jedan poen na njegov servis i potom u dramatičnom devetom gemu iskoristio tek šestu set loptu.

Sve što se događalo na startu prvog i drugog seta desilo se i u trećem, ponovo je Lajović dopustio brejk protivniku, ali je usledio furiozan povratak, da bi pri rezultatu 5:4 imao i prvu meč loptu.

Nije je iskoristio, Pospišil je ostao u meču, ali još svega dva gema, drugu priliku da završi posao Lajović je realizovao i plasirao se u dalji tok takmičenja, na duel sa Karenjo-Bustom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve