Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.03.2017.

20:55

Mari spasao sedam meč lopti i preživeo Kolšrajbera

Endi Mari, prvi teniser sveta, uspeo je da se plasira u polufinale turnira u Dubaiju posle neverovatnog meča i preokreta protiv Filipa Kolšrajbera.

Izvor:

Autor:

Mari spasao sedam meč lopti i preživeo Kolšrajbera
Getty Images

Škot je slavio posle ogromne borbe u tri seta i skoro tri časa igre, spasavši čak sedam set/meč lopti – 6:7(4), 7:6(18), 6:1.

U prvom setu, osim tri brejk lopte, nismo videli previše uzbuđenja sve do taj-brejka – koji je Nemac rešio u svoju korist sa dva mini-brejka u nizu, odnosno sigurnim servisima.

Očekivao se odgovor prvog reketa sveta, a i delovalo je da će se brzo vratiti u egal jer je već u trećem gemu rivalu oduzeo servis i imao priliku da svojim servisima stigne do 6:4 i 1:1 u setovima.

Međutim, Filip je sačekao svoju šansu, izborio se za nove dve brejk šanse i uspeo da uvde meč u novi taj-brejk. Tada je usledila prava drama i sigurno najzanimljiviji '13. gem' dosadašnjeg dela sezone.

Opet je delovalo da će Mari izjednačiti, pošto je sada mini-brejkom stigao do 5:3, ali je Kolšrajber i ovoga puta imao odgovor, pa je uskoro on imao priliku da svojim servisom obezbedi veliku pobedu.

Ipak, tada mari odgovara, da bi se sa igrom poen za poen nastavilo i u narednih petnaest minuta. Nemac je do kraja taj-brejk ispustio još šest prilika da meč rezi u svoju korist, što ga je na kraju skupo koštalo.

Endi je napkon uspeo da odservira dobro kada je to bilo potrebno i odvede duel u treći set. Kako obično biva, tamo nije bilo nimalo zanimljivo – Filip je u potpunosti pao, a njegov rival za tačno pola časa kompletirao preokret.

Rival Mariju u borbi za finale biće bolji iz duela između Jevgenija Donskoja i Luke Puja. U drugom polufinalu sastaće se Fernando Verdasko i Robin Hase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve