Nova vest
Tenis

Petak, 13.01.2017.

08:03

Novak sa Verdaskom na startu, Nadal u polufinalu

Održan je žreb za prvi Grend Slem sezone, Novak Đoković odbranu titule na Australian Openu započinje protiv Fernanda Verdaska.

Izvor:

Autor:

Novak sa Verdaskom na startu, Nadal u polufinalu
Getty Images

Šestostruki pobednik Otvorenog prvenstva Australije i iskusni Španac poslednji put su se sastali prošle nedelje, kada je Srbin slavio posle velike borbe i preokreta u tri seta.

U slučaju uspešnog starta, Novak bi u drugoj rundi igrao sa boljim iz deula između Denisa Istomina iz Uzbekistana i kvalifikanta, dok su u njegovoj polovini žreba još i, treći igrač sveta, Kanađanin Miloš Raonić, odnosno Španac Rafael Nadal.

U potencijalnom razvoju stvari, Đoković bi u trećoj rundi za rivala mogao da ima Pabla Karenja Bustu iz Španije, a u četvrtom ili Francuza Rišara Gaskea ili Grigora Dimitrova iz Bugarske.

S druge strane, prvi reket sveta Škotlanđanin Endi Mari u prvom susretu u Melburnu za rivala ima Ukrajinca Iliju Marčenka, dok bi u slučaju pobede išao na pobednika okršaja između Jen-sun Lua iz Kineskog Tajpeha i kvalifikanta.

Dalje, treća runda donosi mu najverovatnije Sema Kverija iz Sjedinjenih Američkih Država, a četvrtfinale Švajcarca Rodžera Federera, naravno – ukoliko Rodžer u prethodnoj fazi bude bolji od Japanca Keija Nišikorija.

U četvrtini žreba koja se ukršta sa onom u kojoj se Mari nalazi jeste i Stan Vavrinka, odnosno naš Viktor Troicki.

Švajcarac i Srbin mogli bi da se sastanu u trećem kolu, ali Viktor najpre mora da eliminiše Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine, kao i boljeg iz duela Italijana Paola Lorencija i domaćeg predstavnika Džejmsa Dakvorta.

Konačno, Dušan Lajović, poslednji predstavnik Srbije u glavnom žrebu, počinje takmičenje protiv Stefana Robera iz Francuske, a u njegovom delu žreba najbolje rangirani igrač jeste Hrvat Marin Čilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve