Nova vest
Tenis

Utorak, 10.01.2017.

08:30

Keš: Teško je ne tipovati na Novaka, ali...

Pat Keš, nekada četvrti teniser sveta, rekao je da je jasno ko su najveći favoriti na predstojećem Australijan openu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Keš: Teško je ne tipovati na Novaka, ali...
Photo by Jon Buckle/Getty Images for LTA

Keš je istakao da će se borba voditi između dvojice najboljih tenisera današnjice – Endija Marija i Novaka Đokovića.

„Teško je ne tipovati na Đokovića, zar ne? Ali već sam rekao da mu se Endi Mari približava i da zaslužuje da bude broj 1. O najboljem je odlučivao jedan meč, poslednji u prošloj sezoni“, rekao je Keš.

Iako je Novak slavio u prvom okršaju u 2017. i ima šansu da već posle Melburna bude prvi, ali onda sledi paklenih nekoliko meseci.

„Mislim da će držati čelo ATP liste još neko vreme i Đokovićev posao je da ga svrgne. Međutim, kada krene, gotovo je nemoguće zaustaviti ga, što smo videli prošle godine. Polufinale i finale su doneli neverovatan tenis“.

Ipak, trenutno je Britanac ispred Srbina.

„Mari je mentalno konstantniji, izgleda opuštenije. Imao je neverovatnu prošlu sezonu i on će biti čovek kojeg treba pobediti. On je taj koji treba nešto da dokaže – ima sjajnu karijeru, ali još nije prebacio tu ’magičnu’ granicu na Australijan openu i Rolan Garosu, a ja neću biti iznenađen da ga vidim kako podiže trofeje na oba turnira ove godine“, zaključio je Keš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve