Nova vest
Tenis

Nedelja, 08.01.2017.

10:08

"Pobeda više koristi Novaku nego što šteti Endiju"

Novak Đoković odbranom titule u Dohi počeo je 2017. godinu, a britanski mediji komentarišu da je odigrao sjajan meč sa Endijem Marijem.

Izvor: mn

Autor: mn

Getty Images

Srpski teniser je u epskom finalu savladao prvog igrača sveta sa 6:3, 5:7, 6:4.

Bio je ovo 36. međusobni duel dvojice najboljih igrača sveta i 25. pobeda Đokovića koji je stigao i do 67. titule u svom 96. finalu.

Dejli Mejl u prvi plan stavlja prekinut niz pobeda Endija Marija, dodaje da je ovo finale bilo sjajna uvertira za prvi Gren slem sezone, kao i da je meč doneo više koristi Novaku, nego štete Endiju.

BBC je u tekstu pod naslovom „ Đoković pobedio Marija u Dohi“ naveo da Britanca čeka težak izazov u odbrani prvog mesta na ATP listi, a da je prva naredna stanica Australijan Open.

Gardijan je istakao da je Đoković uspeo da prekine niz Endija Marija od 28 mečeva bez poraza u epskom finalu u Dohi kao i da prvi reket sveta nikada nije pobedo kada bi Srbin osvajao prvi set.

Ovaj list kaže da je pobeda svetskog broja dva pravi uvod u odbranu trofeja u Melburnu kao i prostor za razmišljanje Marija, koji je 25. put poražen od Đokovića u 36. međusobnom okršaju.

Miror piše da se Mari vratio posle seta zaostatka i spasao tri meč lopte, ali je na kraju podlegao igri srpskog tenisera, koji je ostao hladan u trećem setu zanimljivog meča koji je podgrejao apetite navijača pred Melburn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve