Nova vest
Tenis

Subota, 07.01.2017.

20:33

Đoković: Početak 2017. iz snova

Novak Đoković bio je veoma zadovoljan posle odbrane prvog trofeja u 2017. u Dohi.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković: Početak 2017. iz snova
Getty images

Srpski teniser je posle brutalne brobe pobedio Endija Marija i tako prekinuo veliku seriju od 28 uzastopno dobijenih mečeva prvog igrača sveta.

„Ovo je definitivno jedan od boljih načina da počnete godinu. Spasao sam pet meč lopti u polufinalu, a ovde sam propustio tri meč lopte u drugom setu. On je preokrenuo i nadao sam se da nije došlo vreme za naplatu. Bio je blizu, vodio je 3:2 i imao je 0:30, nekoliko dugih razmena... Sve do poslednjeg udarca sa Endijem nikada ne znate. Za nas dvojicu nije čudno što smo tri sata igrali tri seta. Borba je bila prilično fizička, obojici će nam biti potrebno malo vremena da se oporavimo i da se spremimo za Melburn“, rekao je srpski teniser.

Novak je uspeo da odbrani trofej u Dohi i počne 2017. na idealan način.

„Mnogo mi znači ova pobeda jer se tokom poslednja tri meseca 2016. nisam osećao samouvereno na terenu, nisam igrao toliko konstantno. Početi godinu pobedom protiv prvog na svetu i najvećeg rivala je početak iz snova. Nadam se da ću izvući najbolje iz ove pobede.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve