Nova vest
Tenis

Subota, 07.01.2017.

13:42

Dokićeva se izborila sa bolešću i trenira klince

Nekada jugoslovenska reprezentativka i pomalo zaboravljena teniserka iz Australije Jelena Dokić, vratila se sportu posle bolesti sa kojom se izborila.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Dokićeva se izborila sa bolešću i trenira klince
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Dokićeva, koja je rođena u Osijeku, a nastupala i za Australiju i za Srbiju, uspela je da pobedi probleme sa štitnom žlezdom i preselila se u Melburn gde je započela trenersku karijeru.

„Imala sam nekoliko tihih godina pošto sam završila karijeru. Prijalo mi je da budem ispod radara, ali se vraćam u tenis. Razbolela sam se i morala sam da odsustvujem neko vreme. Problem sa štitnom žlezdom sam rešavala u poslednjih 18 meseci, došlo je do poboljšanja u poslednjih nekoliko meseci, dobila sam ’zeleno svetlo’, ali sada moram da se nosim sa posledicama“, rekla je Dokićeva.

Borba je bila duga i naporna.

„To je bitka koja stvarno utiče na vaše zdravlje. Morate da ozdravite jer problemi utiču na metabolizam i telesnu težinu. Sada sam se vratila, kada se situacija poboljšala preselila sam se u Melburn. To je dobra stvar i ovde ću pokušati da se vratim u tenis. Volim mnogo ovu igru i želim da se bavim nečim što ima veze sa tenisom“.

33-godišnja devojka je nekada bila četvrta na svetu, a sada će se posvetiti radu sa najmlađima, počevši od egzibije Kujong klasik.

„Biće sjajno jer je to neverovatan događaj“, dodala je Jelena koja će biti konsultant za Foks tokom Australijan opena, od 16. do 29. januara.

„Veoma sam uzbuđena zbog toga, nikada do sada nisam komentarisala tako veliki turnir, posebno ne singl mečeve“.

Ona se sa novim poslom upoznala na Vimbldonu još tokom igračkih dana.

„To je nešto što stvarno volim i u šta imam odličan uvid. Važno je samo sve spojiti u celinu. Znam kako izgleda izaći i igrati pred 15.000 ljudi. Možda mogu da pružim nešto više jer znam kroz šta prolaze igrači“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve