Nova vest
Tenis

Sreda, 04.01.2017.

19:33

Neubedljivi Mari se namučio protiv Melcera

Endi Mari plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dohi, ali se najbolje rangirani teniser sveta namučio protiv Geralda Melcera.

Izvor: AK

Autor: AK

Neubedljivi Mari se namučio protiv Melcera
Foto: Getty images

Britanac je savladao Austrijanca sa 7:6(6), 7:5, posle skoro dva i po sata naporne borbe.

Mari je uspeo da preokrene brejk zaostatka u prvom setu, koji je dobio u taj-brejku nakon što je u desetom i 12. gemu propustio ukupno četiri set lopte.

Melcer mu je sjajno parirao i u drugom setu, odbranio je servis prilikom prve brejk šanse rivala na 2:2, ali nije uspeo i u sedmom gemu.
Britanac je potom imao dve šanse da meč reši u devetom gemu, Melcer je spasao obe brejk šanse, nakon čega oduzima servis rivalu i vraća brejk za izjednačenje na 5:5.

Međutim, Austrijanac ne koristi momentum, iscrpljen posle napornog brejka odmah gubi servis iako je izbirio đus nakon 0:40, pa Mari u 12. gemu koristi treću meč loptu da okonča duel.

Sledeći rival prvom teniseru sveta biće Španac Nikolas Almagro, koji je u osmini finala u dva seta eliminisao sedmog nosioca Filipa Kolšrajbera iz Nemačke.

U sredu je četvrtfinale turnira izborio i Novak Đoković, lakom pobedom nad Argentincem Orasijom Sebaljosem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve