Nova vest
Tenis

Nedelja, 01.01.2017.

19:12

Nadalov novi početak: Potrebno je vreme

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Gofana, Raonića i i Berdiha u Abu Dabiju, ali ne želi još uvek da predviđa svoje šanse u 2017.

Izvor: B92

Autor:B92

Nadalov novi početak: Potrebno je vreme
Getty images

Nadal je i tokom prethodnih nekoliko godina imao dobrih rezultata, ali nije uspevao da se vrati na nivo na kojem je i osvojio 14 Gren slemova.

"Sjajno se osećam, igrao sam sjajno. Tri meča protiv trojice vrhunskih igrača. Pobediti takve igrače je nemoguće ako ne igrate dobro", rekao je Nadal posle trijumfa u Abu Dabiju.

"To su za mene veoma dobre vesti, ova tri meča mi donose dobar nivo samopouzdanja. Znam da sam veoma naporno trenirao na Maljorki i da sam radio dobro, ali u isto vreme nikada ne znate šta će se dogoditi kada takmičenje počne. Moj osećaj je da sam igrao dobro i ova tri meča su to potvrdila."

Pre Australijan opena, Nadal će nastupiti i na trunriru u Brizbejnu.

"Hajde da vidimo kako će se stvari odvijati u sledećih nekoliko meseci. Ne mogu da analiziram svoju igru ovde, u Brizbejnu, na Australijan openu, potrebno je da prođe određeni period i zato kažem hajde da sačekamo da vidimo kako će izgledati na primer posle Indijan Velsa i Majamija. Do tada ću već odigrati šest turnira i moći ću da kažem 'ok, tu sam ili tamo'. Posebno kada se ne takmičite neko vreme, vraćate se posle povrede, posebno je u tim trenucima nemoguće analizirati kako ste igrali na dva ili tri turnira. Potrebno je vreme. HAjde da sačekamo nekoliko meseci. Znam da vredno treniram, imam veliku motivaciju da nastavim, potrebno mi je strpljenje, bez obzira na rezultate. Istorija kaže da imam dobre šanse ako budem radio normalno", rekao je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve