Nova vest
Tenis

Subota, 31.12.2016.

09:30

Ivanovićeva: Ne vidim sebe kao trenera

Ana Ivanović nema nameru da ostane u tenisu kao trener, nakon što je okončala igračku karijeru.

Izvor: AK

Autor: AK

Ivanovićeva: Ne vidim sebe kao trenera
Foto: Getty images

"Ne, nije to za mene. Naravno, ako neka mlada teniserka bude tražila savet ili da joj budem mentor, rado ću to prihvatiti. Ali ne vidim sebe kao trenera. Volim tenis, imam mnogo prijatelja u tenisu, možete me očekivati na Gren slemovima, ali kao posmatrača", rekla je Ivanovićeva za engleski Tajms.

Prva srpkinja koja je osvojila Gren stigla do prvog mesta na WTA listi ostavila je reket u 29 godini.

"Ne žalim što sam tako rano završila karijeru. Odluku nisam donela preko noći. Nije bila laka, ali sam spremna za budućnost. Tenis mi je doneo mnogo, srećna sam što sam ostvarila dosta toga, posebno jer dolazim iz zemlje koja nema veliku istoriju ove igre", rekla je Ivanovićeva.

Njenu igru odlikovao je agresivan stil, pa mnogi smatraju da je mogla da produži karijeru da je bio drugačiji.

"Možda bi, možda da sam ranije počela da radim sa fizioterapeutima i vodim računa o telu. Teško je na tako visikom nivou, gde se konstantno igra, menjaju podloge, mnogo putuje. Sve to utiče na telo. Naporno sam radila i van terena, ali sam na kraju shvatila da to nije dovoljno. Moje telo nije bilo spremno", rekla je Ivanovićeva.

Ana trenutno živi sa suprugom Bastijanom Švajnštajgerom, veznim igračem Mančester Junajteda, u selu Hejl u Češiru, blizu Liverpula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve