Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.12.2016.

09:00

"Ni Novak ni Endi nisu uvek na maksimumu, ali..."

Japanski teniser Kei Nišikori svestan je da mora mnogo da napreduje fizički kako bi bio konkurentan najboljim igračima na svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Julian Finney/Getty Images

Nišikori je trenutno na petoj poziciji na ATP listi, ali je prošle sezone protiv top 10 igrača imao negativan skor od 5 pobeda i 13 poraza.

Kei je stigao do polufinala Završnog Mastersa u Londonu kada ga je ubedljivo savladao srpski teniser Novak Đoković sa dva puta po 6:1.

"Oscilacije su problem svake godine. Moram da budem konstantniji tokom godine i poboljšam koncentraciju. Mnoge udarce mogu tehnički da poboljšam, tako da mogu da kažem da na svemu moram da radim. Ako budem mentalno jači, mogu da pobeđujem najbolje igrače. Potrebno je da igram mnogo, mnogo snažniji tenis", rekao je Nišikori.

On zna na koga treba da se ugleda, a to su upravo Đoković i novi broj 1 Endi Mari.

"Čak ni Đoković ni Mari ne mogu da budu na najvišem nivou tokom čitave godine, ali i dalje stižu do polufinala i finala. Sve vreme su u završnicama turnira i zato su najbolji na svetu. Nije sve u fizičkom oporavku, već i u tome da ostanete mentalno sveži pred svaki duel. Potrebno je da ne razmišljate o mečevima, da ne stvarate pritisak već da budete opušteni kada se vratite u hotel. Veoma je važno da se na taj način ’uključujete’ i ’isključujete".

Momak iz mesta Šimane ima 26 godina, kojem je najveći uspeh mu finale US opena 2014, ipak najmanje voli da igra protiv Rafaela Nadala.

"Jedino se unervozim kada igram protiv Nadala, on je protivnik protiv kojeg nemam šanse ako ne igram agresivno. Znam da ako protiv njega ne budem rizikovao, 100% ću izgubiti. Takođe, postoji pritisak da završim meč kada vodim, zato moje telo počne da se trese. On je takav borac koji se nikada ne predaje. Udara lopticu sa neverovatnom količinom spina, pa moram da uđem u teren kako bih dobro uzvratio. Njegov stil je jedinstven. Obično mogu da udarim dobro ako mi je glava reketa pod uglom, ali protiv Nadala je potrebno da odigram drugačije jer će loptica odleteti ko zna gde", zaključio je Nišikori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve