Nova vest
Tenis

Sreda, 21.12.2016.

08:09

Del Potro ne igra na Australijan openu

Argentinski teniser Huan Martin del Potro rekao je da su male šanse da bude spreman za Australijan open, prvi grend slem sezone.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Del Potro ne igra na Australijan openu
Photo by Harold Cunningham/Getty Images

Del Potro je istakao da verovatno neće nastupiti na turniru u Melburnu koji je na programu od 16. do 29. januara, i da će razmisliti o nastupu u Dejvis kup meču sa Italijom početkom februara.

“Potreban mi je neko da me fizički spremi kako bih trajao celu godinu. Do Australijan opena ima još dve nedelje i teško je da ću biti spreman za taj cilj. Uvek gledamo koji su prioriteti – ako me je tenis čekao dve godine, Australija može još jednu”, rekao je Delpo.

‘Dobri div iz Tandila’ odigraće dva egzibiciona duela protiv Španca Davida Ferera, 27. i 28. decembra u primorskom mestu Mar del Plata.

Argentinac se tokom čitave karijere muči sa povredama zbog kojih nije mogao da ostvari puni potencijal nakon trijumfa na US openu 2009. godine. Prošle sezone se vratio posle skoro dvogodišnje pauze i ostvario vrhunske rezultate.

Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru na startu je izbacio prvog nosioca Novaka Đokovića, a potom osvojio srebrnu medalju, pošto je od njega bio bolji Endi Mari.

Ipak, 2016. je završio na najbolji mogući način – doneo je Argentini prvu ‘Salataru’ u Dejvis kupu u istoriji.

Odbranu u najvećem ekipnom takmičenju u ‘belom sportu’ Gaučosi će početi protiv Italije, ali još nije sigurno da li će Delpo igrati.

“Ima vremena do meča sa Italijom, ali ne previše. Takođe, igraće se na šljaci, a to je podloga na kojoj se najviše mučim”, dodao je Del Potro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve