Nova vest
Tenis

Subota, 10.12.2016.

11:30

Miomir na dva koraka do istorije na Oranž Boulu

Miomir Kecmanović, najbolji junior sveta, plasirao se u polufinale Oranž Boula nastavivši put ka odbrani titule.

Izvor:

Autor:

Miomir na dva koraka do istorije na Oranž Boulu
Getty Images

Naš momak je prvi nosilac na 55. izdanju prestižnog turnira na Floridi, a u četvrtini finala bio je bolji od Rudolfa Molekera iz Nemačke – 6:2, 7:5.

Posle ubedljivo osvojenog prvog seta, Miomir je dozvolio rivalu da se konsoliduje i da dođe u priliku da svojim servisima stigne do izjednačenja (5:3).

Međutim, Nemac je odservirao duplu servis grešku, a potom izbacio lopticu forhendom u aut, što Kecmanović koristi i osvaja naredna četiri gema za novi trijumf, ali i drugi trofej u dve nedelje.

"Naravno, mislim da je lakše osvojiti Her i Oranž Bol nego Rolan Garos ili Vimbldon. Videćemo, igram dobro, osećam se isto tako, a ostala su mi još dva koraka", rekao je Kecmanović.

Sedamnaestogodišnji Srbin ima priliku da postane tek drugi igrač u istoriji koji je uspeo da odbrani titulu, odnosno treći Srbin posle trijumfa Janka Tipsarevića 1998. godine i Lasla Đerea 2012.

Rival u borbi za veliko finale biće mu Dani Tomas, koji nije među nosiocima, dok se na drugoj strani žreba sastaju drugi nosilac Vu Jibing iz Kine i Argentinac Sebastijan Baes, koji takođe nije nosilac.

Oranž Bol svojevremeno su osvajale kasnije legende 'belog sporta' – Bjern Borg, Džon Mekenro, Ivan Lendl, Rodžer Federer...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d