Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 05.12.2016.

15:25

CNN o 2016: Rodžerova borba, pa Novakova istorija

Teniska sezona okončana je pre dve nedelje Završnim Mastersom u Londonu, ali mnogi svetski mediji i dalje rekapituliraju prethodnih 11 meseci.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

CNN o 2016: Rodžerova borba, pa Novakova istorija
Photo by Julian Finney/Getty Images

Endi Mari je trijumfovao u ’O2 areni’, pobedom nad Novakom Đokovićem u finalu, čime je obezbedio kraj godine na prvom mestu ATP liste.

Američki CNN je zaokružio sve ono što smo videli u ’belom sportu’ u tekstu u kojem je poseban akcenat stavljen na ono što se prvi put dogodilo.

Autor Ravi Ubha počeo je priču borbom Rodžera Federera sa povredama, pošto je Švajcarac nakon polufinala Australijan opena povredio koleno, morao na operaciju i propustio gotovo čitavu godinu. To ga je koštalo plasmana, pa će u 2017. ući sa 16. pozicije.

Potom ide deo koji nosi naslov "Đoković je ispisao istoriju", a koji se, logično, odnosi na trofej sa Rolan Garosa.

"Novak Đoković nije završio sezonu kako je počeo, pošto je bio svedok kraja njegove dvogodišnje vladavine na prvom mestu. Ipak, Đoković je cvetao u prvom delu 2016. Kada je Srbin pobedio Endija Marija u junskom finalu Otvorenog prvenstva Francuske, postao je prvi čovek od Roda Lejvera i 1969. godine koji je slavio na četiri uzastopna grend slem turnira. Izuzetnom veličinom Đokovićevog podviga bio je oduševljen i sam Mari: ’Ovo se nije dogodilo toliko dugo i biće potrebno mnogo vremena da se desi ponovo", stoji u tekstu CNN.

Posle dvojice velikana, red je bio i na Marija da zasluži reč-dve – Ubha se osvrnuo na neverovatnih šest meseci za nama, u kojima je Mari osvojio pet vezanih turnira, ostvario 24 uzastopne pobede i dokopao se prvog mesta, konačno nadmašivši rivale iz ’velike četvorke’.

Sezonu 2016. obeležila je i Anđelika Kerber na WTA turu, svrgnuvši do sada neprikosnovenu tenisku kraljicu Serenu Vilijams. Nemica je osvojila dva grend slema, igrala u finalu Olimpijskih igara i na najbolji način iskoristila lošu formu Amerikanke.

U godini za nama svedočili smo doping skandalu Marije Šarapove, ali i prvoj tituli Argentine u Dejvis kupu, u petom odigranom finalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve