Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.12.2016.

14:19

Kvitova i Pliškova razmenile trenere

Češka teniserka Petra Kvitova angažovala je bivšeg trenera Karoline Pliškove, dok je Pliškova za svog novog trenera imenovala bivšeg trenera Kvitove.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Kvitova i Pliškova razmenile trenere
Photo by Kevin Lee/Getty Images

Kvitovu, 11. teniserku na WTA listi, u novoj sezoni treniraće Jiri Vanek koji je prošlog meseca okončao saradnju s Pliškovom.

S druge strane, šestoplasiranu Pliškovu će trenirati David Kotiza, pošto je Kvitova u januaru okončala sedmogodišnju saradnju s njim.

Pliškova je s Vanekom sarađivala od 2014. godine, a za to vreme ušla je u Top 10 na WTA rang-listi i igrala je u finalu Otvorenog prvenstva SAD.

Kvitova je tokom sedmogodišnje saradnje sa Kotizom osvojila 17 trofeja, uključujući dva Vimbldona. Od razilaženja sa Kotizom, Kvitova se prilično mučila, a od aprila do septembra ove godine trenirao ju je František Čermak, međutim, nije doneo mnogo uspeha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

13 h

U fokusu

Vidi sve