Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.11.2016.

21:39

Delpo je heroj, Delbonis doneo krunu Argentini!

Teniska reprezentacija Argentine osvojila je titulu u Dejvis kupu posle velikog preokreta protiv Hrvatske u finalu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Delpo je heroj, Delbonis doneo krunu Argentini!
EPA/ANTONIO BAT

Argentina je u Zagrebu slavila rezultatom 3-2 u pobedama, a odlučujući poen doneo je Federiko Delbonis pobedom nad Ivom Karlovićem u tri seta.

Delbonis je nošen sjajnom atmosferom posle preokreta Del Potra odigrao izuzetan meč i slavio rezultatom 6:3, 6:4, 6:2.

U treći dan finala ’Gaučosi’ su ušli sa velikim pritiskom, pošto je domaćin vodio 1-2 u pobedama – on je postao još veći kada je Čilić poveo 2:0 protiv Del Potra, ali se onda sve okrenulo u korist gostiju. ’Div iz Tandila’ je izvojevao izuzetnu pobedu i napravio pravu podlogu za saigrača.

Federiko je odlično počeo, čekao svoju šansu, i pošto je spasao jednu brejk loptu, već u sledećem gemu je oduzeo servis Karloviću bez izgubljenog poena. To je bilo dovoljno za prvi set, da bi slična situacija bila viđena u drugom.

U finišu seta oduzeo je servis možda i najboljem serveru u istoriji ’belog sporta’, čime je potpuno utišao dvoranu u prestonici Hrvatske.

Skoro preslikan bio je i treći deo igre, samo je ovoga puta Delbonis napravio brejk u ranoj fazi i posle više od dva sata borbe doneo veliko slavlje Argentincima.

Salatara koju su osvojili izabranici kapitena Danijela Orsanika došla je posle pet vezanih poraza u finalima Dejvis kupa, zbog čega će ova generacija ostati upisana zlatnim slovima u istoriji, kao jedina koja je Argentini donela trofej.

Ovom uspehu prisustvovao je i najveći sportista kojeg je ova zemlja dala – legendarni Dijego Armando Maradona, koji je dobio Del Potrov reket.

Sa druge strane, Hrvati su ostali na jednoj pobedi, onoj iz 2005. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

247 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve