Nova vest
Tenis

Sreda, 23.11.2016.

12:58

Džudi Mari: Endi je mnogo radio na kondiciji

Džudi Mari, majka prvog tenisera sveta Endija, kaže da je njen sin mogo pažnje psovetio treningu u poslednjih nekoliko godina.

Izvor: B92

Autor:B92

Džudi Mari: Endi je mnogo radio na kondiciji
Getty images

Mari je osvojio završni turnir u Londonu i obezbedio prvo mesto na ATP listi, a mnogi su bili iznenađeni kako je uspeo da prevaziđe dva naporna meča protiv Nišikorija i Raonića.

„Ne znam kako je uspeo da osvoji titulu u Londonu jer je meč protiv Raonića umalo mene ubio, a možete da zamislite šta je njemu uradio. Bio je to dogačak i težak duel, a posle toga nije imao mnogo vremena za oporavak za finale. Ali, u poslednjih šest, sedam godina mnogo je radio na fizičkoj kondiciji, ima jak tim oko sebe“, rekla je Marijeva majka i dodala:

„On je apsolutno religiozan oko svega što radi kako bi se njegovo telo što pre oporavilo. Ide u ledenu kadu praktično svaki dan posle treninga. Radi sve što može. Pokušala sam da ga nagovorim da pojede sladoled, a on je odbio rekavši: ’Sačekaj da završim’. Toliko posvećuje pažnju detaljima, toliko je žrtvovao i sve mu to pomaže da bude u formi u kakvoj je.“

Ona kaže da se probojavala pred finale Londona.

„Igrati protiv Novaka koji vam ne daje apsolutno ništa, morate da budete na vrhuncu. Mislila sam da će biti težak zadatak, ne samo fizički. Ali, kada on nešto želi, boriće se do kraja i dati uvek dodatni napor. Bio je koncentrisan od početka i pronašao je put do pobede.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve