Nova vest
Tenis

Petak, 18.11.2016.

23:08

Kei igrao tri seta i izgubio pred meč sa Novakom

Peti teniser sveta Kei Nišikori poražen je od Marina Čilića pred duel sa Novakom Đokovićem u polufinalu Završnog Mastersa u Londonu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Kei igrao tri seta i izgubio pred meč sa Novakom
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Nišikori, koji je porazom Stana Vavrinke od Endija Marija obezbedio plasman među četiri najbolja, izgubio je od Marina Čilića u trećem kolu grupne faze sa 3:6, 6:2, 6:3.

Poslednji meč u grupi ’Džon Mekinro’ nije imao rezultatskog značaja, pa se očekivalo da će se Japanac štedeti za predstojeće polufinale.

Međutim, to se nije desilo – krenuo je agresivno, napravio brejk već u trećem gemu, a onda još jednom oduzeo servis rivalu za dobijanje prvog seta.

Preokret se dogodio u drugom delu igre kada je hrvatski teniser zaigrao mnogo bolje i krenuo da osvaja gemove. Izjednačio je u setovima, a onda sredinom trećeg napravio brejk i rutinski priveo meč kraju.

On je na taj način smanjio razliku u međusobnom skoru na 7-6, ali je mnogo duže zadržao protivnika na terenu nego što je ovaj želeo. Duel je trajao skoro dva sata, što znači da će Nišikoriju biti potrebno više vremena za oporavak.

Polufinale sa Đokovićem na programu je u subotu od 21 čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve