Nova vest
Tenis

Četvrtak, 17.11.2016.

09:30

Henman: Novakov izliv besa odraz psihičkog stanja

Tim Henman, nekadašnji četvrti igrač sveta, rekao je da je iznenađen ponašanjem Novaka Đokovića u duelu protiv Dominika Tima u Londonu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Henman: Novakov izliv besa odraz psihičkog stanja
Photo by Mark Runnacles/Getty Images for Andy Murray Live

Đoković je savladao Tima posle preokreta u prvom kolu Završnog Mastersa u Londonu, posle čega je ušao u verbalni sukob sa novinarom Mirora, koji ga je ispitivao o izlivu besa krajem prvog seta.

Novinar Nil Meklin je potom u kolumni istakao da je Novak došao u prestonicu Engleske spreman na sukob, a na njegovo ponašanje je reagovao i Henman koji radi kao analitičar za BBC.

„Da je nekoga pogodio bio bi automatski diskvalifikovan. Da je samo rekao: 'Znate, bila je to greška, nije trebalo to da uradim. Imao sam sreće da sam se izvukao i neće se ponoviti', priča bi bila mnogo drugačija“, rekao je Henman.

„Iznenađujuće je za čoveka sa toliko iskustva, ali to pokazuje kako se trenutno oseća psihički“, dodao je 42-godišnjak koji je 1995. godine diskvalifikovan sa Vimbldona jer je lopticom pogodio skupljačicu pored terena.

Nekadašnji Marijev trener Majls Meklagan nije krio da je bio šokiran srpskog igrača.

„Đoković je frustriran u drugom delu sezone, nije sav svoj. Bio sam Šokiran onime što sam video. Definitivno nije pri sebi“, dodao je Meklagan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

194 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve