Nova vest
Tenis

Sreda, 16.11.2016.

16:42

Mari posle tri sata i 20 minuta srušio Nišikorija

Prvi teniser sveta Endi Mari dobio je i drugi meč na završnom turniru u Londonu i praktično obezbedio polufinale iz grupe ’Džon Mekinro’.

Izvor: B92

Autor:B92

Mari posle tri sata i 20 minuta srušio Nišikorija
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Mari je posle velike borbe i velikog preokreta uspeo da savlada Keija Nišikorija sa (6:7(9), 6:4, 6:4.

Nišikori je u taj-brejku prvog seta propustio četiri set lopte pre nego što je napokon dobio taj deo sa 11:9.

Ipak, u nastavku nije imao snage da završi posao.U drugom setu je neutralisao prednost brejka, izjednačio je na 4:4, ali je Mari pokazao zbog čega je u ovom trenutku najbolji na svetu.

Dobio je preostala dva gema, a onda je u trećem setu iskoristio psihološku prednost. Prvo je napravio brejk u trećem gemu, potom i u petom, ali ni Nišikori nije odustao.

Uspeo je Japanac da vrati jedan brejk i smanji na 5:4, ali je Mari u desetom gemu posle tri sata i 20 minuta uspeo da odservira za veliki trijumf. Mari je meč završio sa 30 vinera i 38 neiznuđenih grešaka, dok je Nišikori imao 35 vinera i 51 grešku.

Rival Mariju u trećem meču biće Stan Vavrinka.

Tok meča:

Duel u ’O2 areni’ počeo je dugim gemovima na obe strane – prvi je pripretio Nišikori, ali je Mari uspeo da neutrališe prvu brejk šansu u trećem gemu, baš kao i sledeće dve u nastavku seta. Posle njih, usledila je prilika za Britanca, koji je u 12. gemu mogao do seta, kada je lagan forhend ubacio u mrežu.

Otišlo se u taj brejk i činilo se da će nas posle dva mini brejka, igrači poštedeti drame, ali je prvi igrač sveta spasao tri vezane set lopte rivala, potom još dve na spektakularan način. Očekivalo se da će Kei pasti i prepustiti taj deo igre Endiju, da bi se desilo potpuno suprotno – podigao je nivo tenisa, zaigrao mnogo agresivnije i došao do vođstva (9-11).

Emotivno ispražnjen od dobijanja prvog seta, Nišikori je posustao već na startu drugog i dozvolio je Mariju da mu oduzme servis. Uprkos tome, momak iz Danblejna nije delovao ubedljivo – bio je nešto umorniji, slabo se nameštao na udarce i teško dobijao gemove u kojima je imao početni udarac.

Izdržao je sedam gemova, ali u osmom nije mogao i Japanac je izjednačio, pogodivši nekoliko izuzetno kvalitetnih udaraca. Nivo tenisa kod Keija bio je na visokom nivou, ali nije dugo trajao taj nalet. Propustio je priliku da povede 5:4 u drugom i na semaforu je uskoro pisao taj rezultat, ali u korist protivnika.

Mari je u desetom gemu uspeo da odservira za 1-1 i već tada je bilo jasno da je u velikoj prednosti pred odlučujući set. Nije se Nišikori lako predao ni u trećem setu, što je bilo vidljivo u samom finišu.

Mari je napravio je brejk u trećem, potom i u petom gemu, pa je u osmom servirao za pobedu. Ipak, Nišikori je vratio jedan brejk i smanjio je na 5:3. Dobio je Japanac i sledeći gem, ali je u desetom Mari ipak okončao posao gemom bez izgubljenog poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

13 h

U fokusu

Vidi sve