Nova vest
Tenis

Subota, 12.11.2016.

14:40

Đoković: Ponosan sam na sezonu, vrlo sam motivisan

Novak Đoković nije razočaran aktuelnom sezonom iako je podbacio na Vimbldonu i Olimpijskim igrama, te ostao bez prvog mesta na ATP listi.

Izvor: AK

Autor: AK

Đoković: Ponosan sam na sezonu, vrlo sam motivisan
Foto: Getty images

Srpski teniser se nalazi u Londonu gde ga od nedelje očekuje Završni turnir, na kojem će imati šansu da povrati tron.

"Ne možeš uvek očekivati pobedu u sportu. Visok standard rezultata i uspesi koje sam imao poslednjih godina su uzeli danak. Nisam uspeo da se na vreme oporavim posle Rolan Garosa, da budem spreman da se takmičim na najvišem nivou. Moram sam da kopam dublje i napravim pauzu kako bih postao svestan neverovatnog uspeha. Trebalo mi je malo više vremena da se vratim. Igrao sam dobro na US Openu, stigao do finala, osvojio Toronto, povreda me koštala Olimpijskih igara, ali sve u svemu ponosan sam na ovu godinu. Sada sam u Londonu kako bih pokušao da je krunišem", rekao je Đoković.

Poslednjih meseci Đokoviću je slavu "ukrao" Endi Mari, koji je osvojio Vimbldon i Olimpiijske igre, te postao najbolje rangirani teniser sveta.

"Mogu samo da pohvalim Endija i njegov uspeh ove godine. Dobro je počeo na šljaci, bio konstantan, imao najbolje rezultate u kaarijeri, igrao tri finala od četiri najveća takmičenja, osvojio Rim. Osvojio je sve što je igrao na travi, uklučujući Gren slem, a onda i Olimpijske igre. Zaista neverovatan niz. Definitivno je zaslužio mesto broj 1. Bio je najbolji igrač u poslednjih šest meseci, bez sumnje. Nije pitanje za mene da li može da izdrži. Kvaliteti koje poseduje kao igrač, odlučnost, daju mu dobru šansu da još neko vreme igra na ovom nivuu", istakao je srpski teniser.

Nakon što je konačno osvojio Rolan Garos, jedini Gren slem koji nije imao u svom posedu, istakao je da je malo izgubio motivaciju i strast za igrom.

"I posle više od deset godina na profesionalnom nivu, i dalje osećam da imam dovoljno "goriva u rezervoaru". Osećam da je ispred mene još mnogo godina. Osećam radost kada se takmičim, kada igram. Snaga strasti je glavna stvar koja me pokreće. Naravno, ima dana kada ti se ne igra toliko, ima dana kada ti se igra mnogo, a dok god je više takvih, sve je u redu. Tako je i kod mene. Osamdeset odsto moje sezone čine dnevni treninzi. Tu moraš da pronađeš pravu inspiraciju i radiš to na dnevnom nivou, kako bi mogao da održiš nivo odlučnosti i želje za takmičenjem na ovakvim turnirima. Srećom, nemam problema s tim, i dalje imam mnogo motivacije", objasnio je Novak.

Đoković je opet ponovio svoje prioritete kao igrača.

"Cenim Gren slemove i mesto broj 1 kao glavne ciljeve sportiste. Ne gledam na rezultate kao na meru uspeha u karijeri. Slemovi i #1 su vrhunac našeh sporta. Svako ima drugačiju filozofiju. Biti fizički spreman i izbeći povrede je takođe vrlo važno za mene", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

163 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve